Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Οφείλω να αναγνωρίσω...και να δώσω χρόνο.


Ήμουν από τους πρώτους που σχολίασα αρνητικά την επιλογή της πλειοψηφίας των συγχωριανών μας για την θέση του νέου δημοτοπρούχοντα. Σχολίασα διάφορες επιλογές του πρώτου καιρού και θα συνεχίσω να το κάνω αλλά οφείλω να αναγνωρίσω και ορισμένες θετικές κινήσεις που παρατήρησα και αυτό με κάνει να αναθεωρήσω μερικώς (εννοείται μόνο μερικώς, τουλάχιστον στην παρούσα φάση) την άποψη μου σχετικά με τις προθέσεις του νέου ενοίκου της Περικλέους.


Μπορεί να μην είδαμε μεγάλα έργα και ριζικές κινήσεις προς τη βελτίωση της καθημερινότητας του χωριού μας αλλά παρατήρησα ορισμένες μικρές πρωτοβουλίες που δείχνουν έναν πρώτο προγραμματισμό. Είδα να συνεχίζονται έργα που ξεκίνησαν πριν τη θητεία του νέου Δημάρχου χωρίς να κολλάνε σε επαναξιολογήσεις και μικρότητες τύπου "δεν το αποφάσισα εγώ άρα και δεν του δίνω προτεραιότητα", παρεμβάσεις που ενώ δεν απαιτούν ιδιαίτερο προγραμματισμό και δέσμευση κεφαλαίων δεν γινόντουσταν ποτέ αλλά και διάθεση για να ακούσουν οι αρμόδιοι τον πολίτη και να σεβαστούν, αν είναι εφικτό, λογικά και πραγματοποιήσιμα αιτήματα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα.



Τέλος οφείλω να αναγνωρίσω την προσπάθεια του ΔΟΠΑΠ να κάνει γνωστό τον 16ο Δρόμο Βουνού "Υμηττός 2015" μέσα από το παραπάνω σποτάκι που έπαιξε σε κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας.

Αναγνωρίζω λοιπόν την μέχρι σήμερα προσπάθεια της νέας δημοτικής αρχής, εννοείται ότι έχουν να γίνουν πολλά ακόμη, και θα είμαι εδώ να κρίνω αλλά και να αναγνωρίζω ότι θετικό συμβαίνει στο χωριό μας. Έχουμε πολύ καιρό και σίγουρα θα έχουμε πολύ υλικό να ασχοληθούμε.