Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

«Η Μαύρη κωμωδία» του Πήτερ Σάφερ...


Η Θεατρική Ομάδα του Πνευματικού – Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Χολαργού γιορτάζει φέτος 15 χρόνια και παρουσιάζει το πολύ ξεχωριστό και επιτυχημένό έργο του βρετανού δημιουργού.

Ευφυής και πολύ φημισμένη φάρσα, όπου το φως είναι σκοτάδι και τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται! Παίχτηκε για πρώτη φορά στα μέσα της δεκαετίας του ’60. Μια ξεκαρδιστική κωμωδία, με ενδιαφέρον κείμενο και υποκριτική δυσκολία. Το έργο εξελίσσεται κατά τη διάρκεια μιας διακοπής ρεύματος και οι ηθοποιοί καλούνται να υποκριθούν ότι κινούνται στο απόλυτο σκοτάδι, την ώρα που βρίσκονται σε μια πλήρως φωτισμένη σκηνή και ο θεατής βλέπει τα πάντα! Η απουσία του φωτός δημιουργεί ανατροπές και ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Στο «φως του μπλακ – άουτ» οι χαρακτήρες του έργου, έχοντας την ψευδαίσθηση της κάλυψης του «σκοταδιού», ξεγυμνώνονται, σατιρίζονται και σαρκάζονται, ανατρέποντας την αρχικά αναμενόμενη «καθώς πρέπει» συμπεριφορά.


Σκηνοθεσία – Μετάφραση: Κατερίνα Μπλάτσου
Σκηνικά: Κλέρη Κούρτη
Παίζουν: Γιάννης Καρράς, Γωγώ Διαλεκτού, Κατερίνα Ιατρίδου, Ιωάννα Χατζοπούλου, Γιώργος Φιλιππάκης, Σόφη Καρατζά, Μαρίνα Τζίμα, Μαριάννα Γιολδάση, Σταυρούλα Μόκα, Θοδωρής Ηλιόπουλος, Χρήστος Χλιβέρης


Αμφιθέατρο Δήμου Χολαργού

Ώρα 21:00
Είσοδος Ελεύθερη


Μια πολύ καλή προσπάθεια που, νομίζω, ότι όλοι πρέπει να στηρίξουμε....