Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Πανεπιστήμια & οικονομικοί μετανάστες.


Έγινε τόσο μεγάλος πανικός για τους 300 οικονομικούς μετανάστες που κατασκήνωσαν μέσα στο κτίριο της Νομικής που μέχρι και η Βουλή αναστατώθηκε. Πανεπιστημιακοί, Αστυνομία, Υπουργοί και Βουλευτές είχαν κάτι να πουν και να καταλήξουν για την αναποτελεσματικότητα του εκπαιδευτικού συστήματος και του πανεπιστημιακού ασύλου...αλλά κανένας δεν σχολίασε το ρεπορτάζ σε 4 μέρη του Κώστα Βαξεβάνη στο Κουτί της Πανδώρας!! (www.koutipandoras.gr)



.
Οι καταγγελείες και οι μαρτυρίες, αν ζούσαμε και λειτουργούσαμε σε μια χώρα που γνωρίζει και έχει τα @@ να ιεραρχήσει τα γεγονότα ανάλογα με την βαρύτητα και την σημαντικότητα που τα διέπει, θα έπρεπε να είχαν ξεσηκώσει το σύμπαν. Όπως πολλοί περιμέναν, τα εν λόγω ρεπορτάζ έγιναν γαργάρα και κανένας δεν φρόντισε να τα αναδείξει!
.
Παρακαλώ, αν έχετε τον χρόνο, μπείτε να τα δείτε και είμαι σίγουρος ότι θα μάθετε πολλά πράγματα που δεν ξέρατε, ακόμα και αν κινείστε στον πανεπιστημιακό χώρο! Κάθονται και ασχολούνται με 300 δύσμοιρους μετανάστες (θεωρώ ότι είναι σημαντικό γεγονός η παραμονή των μεταναστών στον πανεπιστημιακό χώρο αλλα είναι κάτι που θα τακτοποιηθεί άμεσα, αντίθετα με τις στρεβλώσεις που προκύτουν από τα πορίσματα της έρευνας της "Πανδώρας") αντί να προσπαθήσουν πραγματικά να βελτιώσουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα!
http://www.koutipandoras.gr/?p=3672 (γ΄μέρος), και