Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Δημοτικό συμβούλιο...με υπερωρίες και -32 δέντρα!



Το τελευταίο, χθεσινοσημερινό, δημοτικό συμβούλιο του Δήμου, σύμφωνα με πληροφορίες (από το myxolargos.gr), κράτησε 12 ώρες με την εικόνα καφενείου να έχει τη μερίδα του λέοντος!


Τελικά πάλι θα πληρώσουμε υπερωρίες όπως πληρώνουμε (κάθε μήνα, μια βόλτα στην "διαυγεια" θα σας πείσει) πολλούς (και εντελώς τυχαία, τους ίδιους πάντα) δημοτικούς υπαλλήλους. Το αστείο είναι ότι μέσα από την πληρωμή των υπερωριών (οι οποίες σε πολλούς είναι ταβανωμένες) μαθαίνουμε ότι το ανώτατο όριο είναι 40ώρες/μήνα και 16ώρες σε Κυριακές και εξαιρέσιμες μέρες. Τελικά και ο νέος Δήμος εργάζεται υπερβολικά! Εξαίρεση πρέπει να θεωρούνται οι υπάλληλοι που ασχολούνται με τη συλλογή απορριμάτων οι οποίοι θα έπρεπε να αμοίβονται υψηλότερα και όχι να "αποζημιώνονται" με τις υπερωρίες.


Όσον αφορά στο δημοτικό συμβούλιο και χωρίς να έχω δει ακόμα τα πρακτικά, εννοείται χωρίς τα μπινελίκια φυσικά, μαθαίνω ότι αποφάσισαν την κοπή 32 δέντρων στην Φανερωμένης. Τελικά η "ανάπλαση" της εν λόγω οδού, περιορίζει ακόμα περισσότερο το πράσινο του Δήμου χωρίς να μαθαίνουμε για την αντικατάσταση των εν λόγω δέντρων. Ακόμα και ΑΝ γίνει αντικατάσταση, δεν μπορείς να θεωρείς βελτίωση του περιβάλλοντος την κοπή ενός ευκαλύπτου 50 ετών και την φύτευση μιας νερατζιάς ή ενός άλλου δέντρου ύψους 1,5 μέτρου! Όταν μιλάμε για δέντρα πολλών ετών πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην κοπούν (εκτός φυσικά και αν αποδειχθεί ότι είναι επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια, αρκεί όμως να αποδειχθεί!).


Άλλαξε ο Μανωλιός (a.k.a. δήμαρχος) και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς!