Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Κίνημα "δώσε το στον επόμενο"!




Τον τελευταίο καιρό, και λόγω της οικονομικής κατάστασης, έχει τύχει πολλές φορές στον σταθμό του μετρό στον Χολαργό να δω επιβάτες μόλις βγαίνουν από τον σταθμό να δίνουν το εισιτήριο τους στον επόμενο. Δεν είναι ότι καλύτερο....σε άλλες εποχές! Στις μέρες μας, θεωρώ ότι είναι υπερβολικό να χρειάζεσαι €1,4 για να καλύψεις σε πολλές περιπτώσεις απόσταση 2-3 σταθμών! Θα μπορούσε να υπάρχει πρόνοια για ανέργους και άπορους, χρεώση ανά καλυπτόμενη απόσταση (πολλαπλές ζώνες χρέωσης) και σίγουρα χαμηλότερο εισιτήριο για αυτούς που δεν ενδιαφέρονται για μεταφορά 1,5 ώρας αλλά για απλή μετάβαση!


Ο κόσμος ατιλαμβάνεται ότι πολλοί δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν €1,4 για να μετακινηθούν χωρίς να αφήσουν τα κόκκαλα τους σε κάποιο λεωφορείο στη Μεσογείων! Μπράβο στους συμπολίτες μας που σκέφτονται τον συνάθρωπο τους και "μοιράζονται" τα εισιτήρια τους.


Φυσικά δεν θεωρώ ότι κάτι τέτοιο πρέπει να γενικευτεί και να καθιερωθει καθώς τότε δεν θα μπορεί να συντηρηθεί το μετρό που σίγουρα το έχουμε ανάγκη. Θα μπορούσαν ωστόσο, μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση και η ανεργία σταματήσει να θυμίζει αριστούχο μαθητή, να εφαρμοστούν προσωρινές και εποχικές πολιτικές κοινωνικών και προνιακών προσφορών σε άτομα που έχουν ανάγκη και απαραιτήτως να αναπτυχθεί νέα, πιο ευέλικτη τιμολογιακή πολιτική στα εισιτήρια.