Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Εκλογές 2012


Καλημέρα χωριανοί! Σήμερα εκλογές στο μεγάλο χωριό μας την Ελλάδα και μας έκανε και η Google main page! Τελικά όντως κάποιοι από έξω παρακολουθούν τα εκλογικά μας, όχι λόγω πολιτικών και κοινωνικών αναζητήσεων, αλλά για να δουν τί συνέπειες έχει η ευρωπαϊκή κακοδιαχείριση σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση και το ελληνικό ταμπεραμέντο σε μια χώρα του ευρωπαϊκού νότου...και ίσως συντόμα κοντά τους!

Δεν ξέρω τί έχετε σκοπό να ψηφίσετε αλλά θέλω να σας παροτρύνω να επιλέξετε κόμμα με γνώμονα το ποιός πιστεύετε ότι θα κυβέρνούσε τη χώρα καλύτερα ή μάλλον λιγότερο μοιραία και αναποτελεσματικά. Εγώ αυτό θα κάνω και ο βασικός λόγος είναι ότι δεν θέλω η ψήφος να έχει μοναδικό κριτήριο την αντίδραση και την τιμωρία, φυσικά να τα έχει και αυτά αλλά όχι μόνο αυτά!

Προσωπικά, πέρα από την κρίση, την ανεργία, τους φόρους και τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων ο λόγος που πρέπει να βοηθήσουμε να αλλάξει αυτό που συμβαίνει είναι και ο εξαναγκασμός για μετανάστευση των φίλων μας, των παιδιών μας, των αδερφών μας και τόσων άλλων. Θεωρώ ότι ο κόσμος θα έπρεπε να έχει την ελέυθερη επιλογή για το αν θα μεταναστεύσει ή όχι, και όταν λέω "έλεύθερη" εννοώ πραγματικά ελεύθερη. Έχουν φύγει πια πολλοί φίλοι μου, όχι γνωστοί αλλά φίλοι μου και η συντριπτική πλειονότητα δεν το ήθελε εδώ όμως είχαν φτάσει στα όρια τους.

Μακάρι αυτός/αυτή/αυτοί που θα ψηφίσουμε να καταφέρει ή έστω να προσπαθήσει πραγματικά να αναστρέψει την κατάσταση και τελικά να κρατήσει στην Ελλάδα τον κόσμο που θέλει να παραμείνει εδώ...γιατί φεύγουν οι καλύτεροι και αυτό είναι διπλά κακό! 

Καλή ψήφο και μακάρι να εκλεγεί ο λιγότερο επιζήμιος για τη χώρα μας...και αν υπάρχει η δυνατότητα συνεννόησης ας συγκυβερνήσουν 2-3 μαζί, μόνο καλό μπορεί να είναι αυτό. Δεν με πειράζει αν παίζουν σφαλιάρες όλη μέρα μέσα στη Βουλή αρκεί στο τέλος της ημέρας να έχουν καταλήξει σε μια θετική για τον τόπο απόφαση! Αξίζει ένα μπινελίκι και ένα μαυρισμένο μάτι (που λέει ό λόγος...ή μήπως όχι) για το καλό του τόπου!

Καλή ψήφο λοιπόν και μετά παραλία γιατί οι μέρες και οι θερμοκρασίες προσφέρονται!