Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Χολαργιώτες που μας κάνουν περήφανους!


Πολύ καλλιτεχνική η γειτονιά μας...
 
Ευριπίδης Ζεμενίδης
 
Ο Ευριπίδης Ζεμενίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα .Φοίτησε στο μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης και στη συνέχεια στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.



Από την ηλικία των 15 ετών εμφανιζόταν σε μικρά μπαράκια με τον μέχρι σήμερα στενό του συνεργάτη Γιώργο Μυλωνά. Σαν κιθαρίστας και στα φωνητικά έχει συνεργαστεί σε γνωστά μαγαζιά αλλά και σε συναυλίες με τους Ν. Ζιώγαλα, Μ. Φάμελλο, Στ. Δρογώση, Γ. Μυλωνά, Π. Μουζουράκη, Λ. Μπαλάφα, Ζακ Στεφάνου, Μύρωνα Στρατή και άλλους. Από το 2008 έως σήμερα συνεργάζεται με τον Διονύση Σαββόπουλο στην παράσταση «Παράξενα κι ατόφια». Η συνεργασία τους θα συνεχιστεί και φέτος τα Χριστούγεννα στις παραστάσεις που θα δώσει ο Δ. Σαββόπουλος στο Παλλάς. Έχει συμμετάσχει σαν κιθαρίστας στις δισκογραφικές δουλειές καλλιτεχνών όπως των: Γ. Νταλάρα, Χ. Αλεξίου, Ρ. Χρηστίδου, Α Βαρδή, Γ. Μυλωνά, Ο. Ντάντου.

Το cd «Νηπιαγωγείο Αργά» είναι η πρώτη προσωπική δισκογραφική δουλειά του Ευριπίδη Ζεμενίδη. Σε αυτή, εκτός από τον ίδιο, συμμετέχουν ερμηνευτικά κι άλλοι νέοι τραγουδιστές και φίλοι του Ευριπίδη, η νέα ταλαντούχα γενιά των τραγουδοποιών που έχουν ήδη δώσει δείγματα προσωπικής γραφής με επιτυχία. Συγκεκριμένα οι: Γιώργος Μυλωνάς, Λεωνίδας Μπαλάφας, Πάνος Μουζουράκης, Βασιλική Καρακώστα και Βαγγέλης Ασημάκης.

Ο Ευριπίδης Ζεμενίδης έχει την ευθύνη της σύνθεσης και των στίχων των τραγουδιών με την συμμετοχή του Γιώργου Μυζάλη στο «Μικρή διαδρομή» και του Γ. Μυλωνά στα «Άλλες μέρες» και «Δες για μια στιγμή». Δέκα τραγούδια που αποπνέουν τη φρεσκάδα και το κέφι μιας νέας γενιάς που έχει να δώσει πολλά στο ελληνικό τραγούδι.

Την επιμέλεια παραγωγής και την ενορχήστρωση υπογράφει ο Ευριπίδης Ζεμενίδης με τη βοήθεια των εξαίρετων μουσικών και φίλων Μ. Καλκάνη, Π. Κίτσου, Σ. Μπέλου, Α. Ανδρέου, Α. Πολυζωγόπουλου, Τ. Μπαρμπέρη, Μ. Κατσαρού, Σ. Γανιάρη, Δ. Νεονάκη και του Η. Λάκκα στην ηχοληψία.

 

 
 
Video από την εμφάνιση του στο Ράδιο Αρβύλα με την Ειρήνη Σκυλακάκη.