Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ό,τι του φανεί...


Είπαμε ότι η συντριπτική πλειονότητα των υποψηφίων δεν έχει πρόγραμμα παρά μόνο "θα θα θα" και ευχολόγια σε συνδυασμό με καφέδες και μαγαζότσαρκα με μπούγιο για να τους δουν ότι ενδιαφέρονται, και καλά!

Πέραν όμως από τους ανύπαρκτους υποψηφίους που παρακολουθούν Παπαδάκη το πρωί και λένε ότι ακούν με χρωματισμό και υποσχέσεις επιπέδου τοπικής αυτοδιοίκησης, εμφανίζονται και κάποιοι τυχάρπαστοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι δημοσιεύουν κείμενα (όπου έχουν κονέ) που είναι λες και βγήκαν από προεκλογικό αγώνα των 80s, κείμενα που θυμίζουν κακογραμμένες και last-minute εργασίες για το μάθημα της έκθεσης με το ζόρι επιπέδου γυμνασίου.

Πραγματικά δεν περίμενα κείμενα τόσο μουχλιασμένα, βγαλμένα από τις κασέλες, χωρίς καμία ουσία και ίχνος διάθεσης για ουσιαστική προσφορά σε ένα δήμο του 2014+. Κείμενα που πολλές φορές προέρχονται από νέους σχετικά υποψήφιους οι οποίοι ελπίζουν με την κενή παπαρολογία τους να κοροϊδεψουν 50-100 συγχωριανούς για να τους ψηφίσουν. Πού είναι εκείνοι οι "έμπειροι", "επιστήμονες με προϋπηρεία" οι οποίοι θα εφαρμόσουν στην τοπική αυτοδιοίκηση τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει μέσα από την επαγγελματική τους διαδρομή; Που είναι εκείνοι οι "οικονομολόγοι" που υπόσχονται τομές στην τοπική αυτοδιοίκηση όταν κανένας δεν έχει κάνει τον παραμικρό προϋπολογισμό, έστω με παραδοχές και αποκλίσεις, ώστε να δείξει ότι έχει ασχοληθεί και ότι το πλάνο του έχει κάποια στοιχεία ρεαλιστικής προσέγγισης;

Πόσο ξενερώνω με τα τυχάρπαστα τυπάκια που το παίζουν λίγο κοινωνικοί και συγκαταβατικοί έτσι ώστε για 5 χρόνια να κάνουν τα παγώνια πέριξ του μεγάρου της Περικλέους. Το κακό είναι ότι κάποιοι από αυτούς καταφέρνουν να κοροϊδέψουν κόσμο, αυτό όμως που ελπίζω είναι φέτος να είναι όσο γίνεται λιγότερα τα χρυσόψαρα.

Και δύο παρατηρήσεις:

1) Μπορεί να μας χαλάει το γεγονός ότι κάθε φορά που έχουμε προεκλογική περίοδο τότε γίνονται έργα στο Δήμο, αυτή τη φορά και με δεδομένο ότι ο νυν προύχοντας δεν ξανακατεβαίνει (τουλάχιστον μέχρι τώρα) δεν έχουμε ούτε αυτά τα προεκλογικά έργα. Τελικά κάθε πέρσι (προηγούμενες εκλογές) και καλύτερα.

2) Σε προηγούμενο post ανέφερα για τις super κιτς γιγαντοαφίσες και συνεχίζω να ξενερώνω όταν τις βλέπω σε κεντρικά σημεία του χωριού μας. Το πρόβλημα είναι ότι παρατήρησα 1-2 και συνειδητοποίησα ότι πέρα από κακόγουστες, παλιακές και γλιτσέ έχουν περάσει και από κακό Photoshop! Αφού αποφάσισες να την κάνεις την μ%^%*$α, προσπάθησε να την κάνεις όσο λιγότερα χάλια γίνεται. Και μην τσιγκουνεύεσαι τον γραφίστα, αυτός θα στο μαζέψει (αν μαζεύεται ... που μεταξύ μας όσες έχω δει δύσκολα σουλουπώνονται!). 

Με τις υγείες μας!