Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Πράσινοι χώροι στο Χολαργό...ευτυχώς που υπάρχουν!

Δεν περνάμε τις καλύτερες ημέρες ως πολίτες, φορολογούμενοι, κράτος κτλ κτλ για αυτό και πολλοί από εμάς αντί για διακοπές σε κάποιο παραθαλάσσιο μέρος μένουμε στο χωριό μας και παλεύουμε με ότι έχουμε για στιγμές χαλάρωσης και δροσίας μέρες που είναι.

Ευτυχώς λοιπόν που έχουμε στο χωριό μας μερικούς χώρους πρασίνου έτσι ώστε να ξεγελιώμαστε εμείς και τα παιδιά μας. Έτυχε αρκετές φορές τις τελευταίες εβδομάδες να βρεθώ στα δύο δημοτικά πάρκα-άλση πέριξ του δημαρχείου και οφείλω να ομολογήσω ότι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από το Δήμο. Εννοείται ότι μπορούμε και καλύτερα αλλά και αυτά που υπάρχουν καλύπτουν τις ανάγκες και δεν αναγκάζουν τους συγχωριανούς μας να μετακινούνται σε όλη την Αττική για να ξεφύγουν λίγο. 











Εννοείται ότι και το βουνό που είναι δίπλα μας είναι μια ακόμα καλύτερη επιλογή αλλά όταν πρόκειται για οικογένειες με μικρά παιδιά ή άτομα χωρίς μεταφορικό μέσο η επιλογή βουνό δεν είναι η πιο εύκολη. 

Ελπίζω να διατηρηθούν οι εν λόγω χώροι σε καλή κατάσταση και να βελτιωθούν αν γίνεται. Μοναδική παρατήρηση που έχω να κάνω είναι για τις τιμές στο καφέ του άλσους οι οποίες δεν μπορώ να πω ότι είναι τιμές δημοτικού αναψυχτηρίου αλλά περισσότερο καφέ τύπου Verde. Αν αυτό προκύπτει από υψηλά ενοίκια που ζητάει ο Δήμος ας το κοιτάξει, αν πάλι οι τιμές προκύπτουν από την ελεύθερη επιλογή του επιχειρηματία που έχει αναλάβει το εν λόγω καφέ, καλά θα κάνει να το επανεξετάσει γιατί ο κόσμος θα περιοριστεί σε νεράκια και βόλτες στην παιδική χαρά, τελείωσε και το mundial οπότε δεν θα ακολουθήσουν εύκολες ημέρες. 

Πηγή φωτογραφιών: Google street view