Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Μια διαφορετική άποψη για την "στάση" του Ράδιο Αρβύλα απέναντι στην σημερινή κατάσταση.


Την Τετάρτη 17-11-10 ο Γιάννης Σερβετάς των ράδιο-αρβύλα, ‘’μετέφερε’’ την έξυπνη δήλωση ακροατή του ραδιοφώνου imagine που του έκανε εντύπωση!!! σχετικά με το πολυτεχνείο: «άλλοτε είχαμε τα τανκς, σήμερα έχουμε τις banks (τράπεζες)!!!».
.
Επειδή κ. Σερβετά είμαι εργαζόμενος σε τράπεζα (σημ. σπούδαζα χρόνια και προσελήφθην αξιοκρατικά και όχι με μέσον) και με θίγουν δηλώσεις από κάποιους καλοβολεμένους σαν εσένα και αν θες να λέγεσαι σκεπτόμενος πολίτης, αναλογίσου ότι:
.
- Άλλοτε (το 2000) πληρώναμε 1.000 δρχ για ένα ποτό και σήμερα €8 δηλ. 2700 δρχ ήτοι αύξηση μόνο 170% !! (αλλά ξεχνάς να το πεις η δεν θες να το πεις, μην στεναχωρήσεις και τον φίλο σου τον Κανάκη ο οποίος στο μπαράκι του που είναι πάντα γεμάτο με κόσμο, πουλάει το ποτό σε αυτές τις τιμές. Μην χάσεις και την θεσούλα σου εεε κ. Σερβετά;;)
.
- Άλλοτε οι επιχειρηματίες ντεπόντουσαν να χρωστάνε σε υπαλλήλους και προμηθευτές, ενώ σήμερα θεωρείται μαγκιά!!! ( και το «τι θα μου κάνεις αν δεν πληρώσω» η δημοφιλέστερη απάντηση). Άλλοτε πουλούσες επι πιστώσει ενώ σήμερα (με αυτήν την νοοτρόπια) τρέμει το φιλοκάρδι σου. Ευτυχώς κ Σερβετά εσας δεν σας αγγίζει αυτό γιατί τα ακριβά ποτά που πουλάτε (στα παιδιά-φοίτητές-άνεργους που σας έχουν πρότυπο και ζητάνε λεφτά από τους γονείς προκειμένου να έρθουν στο έμμεσα διαφημισμένο μαγαζί του συνεργάτη σου) τα πληρώνεστε cash!!!
.
- Ξέρεις πόσες φορές ως σωστός επαγγελματίας συμβούλευα επιχειρηματίες «μην ρίξεις λεφτά της επιχείρησης για εξοχικό-κότερο η κράτα απόθεμα για μισθούς γιατι δεν ξέρεις τι γίνεται» και με γράφανε κανονικά (στο στυλ.. άσε μας ρε φίλε όλα τα ξέρεις!!). Τα νυχτομάγαζα κ Σερβετά είναι γεμάτα από τέτοιους λαμόγιους η οποίοι κατέστρεψαν την οικονομία μας. Εγω πληρώνω τους φόρους μου ως μισθωτός, εσύ;; ξεχνάς ότι πριν κάτι μήνες στην Θεσσαλονίκη το ΣΔΟΕ έπιασε σε έφοδο του στα μπουζούκια ιδιοκτήτες ΙΧΕ όπως μπέντλευ (αξίας €150.000) που δήλωναν €5.00! 0 ετήσιο εισόδημα (άλλοτε συνέβαινε αυτό;;;;; και επειδή είμαι στην αγορά να σου θυμίσω ότι σίγουρα το ακριβό αμάξι το χρωστάν σε κάποια τράπεζα αλλά το κυριότερο είναι ότι το έχουν με λήζιγκ το οποίο σημαίνει ότι έχουν και φοροαπαλλάγη – δηλ πληρώνω εγώ τους φόρους που απαλλάσονται προκειμένου να υπάρχει κίνητρο επενδύσεων!!!)
.
- Άλλοτε είχες μόνο τα διόδια μαλγάρων (τα οποία αυξήθηκαν αμέσως μετά τις εκλογές από €2 σε €2,80) για να πάς στον Όλυμπο με τα παιδιά σου, ενώ σήμερα πληρώνεις νταβατζιλίκι και στην ηθικότατη* εταιρία εκμετάλευσης εθνικής οδού (που ήδη έχεις χρυσοπληρώσει με φόρους) συμφερόντων μεγάλου καναλάρχη, αλλά το κάνεις γαργάρα γιατί από καναλί τρώς ψωμάκι (πολυτελείας). Αλλά δεν σε νοιάζει γιατί δεν έχεις διόδια μέχρι την Χαλκιδική, σωστά ;;; Το ότι αδικείται ο Λαρισαίος (από την ηθικότατη εταιρία του καναλάρχη, στηριγμένη σε μια αντισυνταγματική ! σύμβαση παραχώρησης, που υπογράφηκε στο θερινό τμήμα της βουλής!!) που πληρώνει 3 διόδια (μ.ο. € 2 έκαστο)για να πάει στο εξοχικό του πχ στον Πλαταμώνα (κάνοντας τα ίδια και ίσως λιγότερα χλμ με σένα) σε αφήνει αδιάφορο;;;
.
Εχει πολλά ακόμη άλλοτε και σήμερα αλλά θεωρώ ότι είσαι αρκετά κατευθυνόμενος διασκεδαστής - πιόνι για να ζητήσεις έστω ένα συγνώμη από τους συναθρώπους σου.
Πηγή: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/ (20/11/2010)
.
Εννοείται ότι δεν υποστηρίζω τις τράπεζες και την "αγνή πρόθεση" της λειτουργίας τους και των χρηματοδοτήσεων που χορηγούν. Από την άλλη όμως πιστεύω ότι πολλοί από αυτούς που βγαίνουν και φωνάζουν για την "κατάντια" την ελληνικής κοινωνίας κάνουν επιλεκτική και στοχευμένη κριτική που είναι δημοφιλής σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας ενώ σίγουρα δεν έχουν ως μοναδικό κίνητρο την οργή αλλά τον αποπροσανατολισμό της προσοχής και της κριτικής ώστε να μην επηρεάζεται το δικό τους τσιφλίκι.