Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Δήμος Χολαργού ... πολλών ταχυτήτων!




Πολλά μπορώ να ανεχθώ (αν και δεν θα έπρεπε) από τους άχρηστους και κηφήνες πολιτικάντηδες (τόσο σε δημοτικό όσο και σε εθνικό επίπεδο) προκειμένου να μην χαλαστώ και αρχίσω να τσακώνομαι όπου σταθώ και βρεθώ αλλά αυτό που δεν ανέχομαι είναι η υπεροπτική και η άσε-με-ρε-φίλε-που-ήρθες-να-με-ζαλίσεις συμπεριφορά μερικών κατακαημένων, άχρηστων, κομματόσκυλων και γλιτσογλυφτών υπαλλήλων του Δήμου! Φυσικά υπάρχουν ικανοί και αποτελεσματικοί υπάλληλοι, κυρίως στα ΚΕΠ, αλλά και εκεί υπάρχει η κλασική μανταμίτσα προϊσταμένη που ενώ όλη μέρα μιλάει στο τηλέφωνο με τις φίλες της, όταν της ζητήσεις κάτι θυμάται ότι πνίγεται και αν επιμείνεις βγάζει και γλώσσα! Σαν την τελευταία υπάρχουν πολλοί στον "μεγάλο" Δήμο μας. Πρόσφατα βρέθηκα σε μια υπηρεσία του Δήμου όπου περίμενα τη σειρά μου μαζί με άλλο κόσμο, μεταξύ των οποίων υπήρχαν και ηλικιωμένοι που δεν την πολυπάλευαν. Αξάφνου λοιπόν σκάει ένας λεβεντομαλάκας δημοτικός σύμβουλος και χρόνια εμπλεκόμενος στα του Δήμου, και πάει κατευθείαν στο γραφείο της Διεύθυνσης. Πετάει τις παπαριές γλυψοατάκες, και οι δύο το παίζουν ότι χάρηκαν που ειδωθήκαν (ο καθένας για δικούς του λόγους), και μέσα σε 5 λεπτά το χαρτί ήταν έτοιμο και ο λεβεντομαλάκας φεύγει...και φυσικά οι ηλικιωμένοι να στέκονται στην ουρά και η Διεύθυνση να "ξαναχάνεται " στο όγκο δουλειάς (=να πάω super market ή να το αφήσω για το απόγευμα?). Τα κάνεις όλα π#$%ά*α μετά ή όχι???




Αυτό το κείμενο προέκυψε μετά από την πρόσφατη εμπειρία μου αλλά και σε συνδυασμό με κάποιες αναρτήσεις στο blog "κλισιοσκόπιο" και παλαιότερης ανάρτησης μου (11/2011) σχετικά με τους συμβούλους στο νέο Δήμο. Γιατί αν τα βύσματα αυτά έστω έκαναν καλά τη δουλειά τους μπορεί και να προσπερνούσα τις τσιφλικομαλακίες του κάθε δημοτικού προύχοντα που θέλει να βολέψει κολλητούς και φίλους ακόμα και αν δεν ξέρουν καν ελληνικά, έλα όμως που πολλοί από αυτούς είναι άχρηστοι κηφήνες που μόνο πρόβλημα δημιουργούν. Υπάρχουν περιπτώσεις που λέω ότι θα ήταν καλύτερα να υπήρχε επίδομα για αυτούς για να κάθονται σπίτι τους και να μην δουλεύουν και ταλαιπωρούν τους δημότες. Και εννοείται, κανένας δήμαρχος, πρώην και νυν, δεν είχε τα @@ να πατήσει πόδι στα λαμόγια τους υπαλλήλους (τσαμπουκά σε συγγενείς και φίλους κάνεις? δεν κάνεις!)! Όλοι φροντίζουν να διατηρούν "φιλικές" σχέσεις με τα ρεμάλια τους υπαλλήλους για να μην, ανάμεσα σε άλλα, φάνε καμία κλήση επειδή παρκάρουν το αυτοκίνητο με τις κρατικές πινακίδες πάνω στο πεζοδρόμιο, λέω εγώ τώρα!




Το κακό είναι ότι υπάρχουν πολλοί σαν και εμένα που είναι έτοιμοι να σκάσουν με αυτά που βλέπουν (προσφέρεται και η εποχή που μας έχει ανεβάσει γενικότερα!). Δεν ξέρω αν θα είμαι εγώ ένας από αυτούς αλλά καλά θα κάνουν να προσέχουν ορισμένοι υπάλληλοι του Δήμου γιατί αν τους πάρει η μπάλα, δεν θα είναι καλή εμπειρία! Θα την πληρώσουν και για πολλά που δεν θα φταίνε!




Θέλω να επαναλάβω όμως ότι υπάρχουν εξαιρετικοί υπάλληλοι που πραγματικά δίνουν λύσεις και εξυπηρετούν...μακάρι αυτή η αξιολόγηση που συζητείται να μπορούσε να συμπεριλάβει και ένα ερωτηματολόγιο που θα δίνεται στους δημότες! Εκεί να σε δω αγά_ _τη madame που το παστίτσιο σου είναι πιο σημαντικό από τη δουλειά σου και το χρόνο μου! Σε λίγο θα τρώνε γιαούρτια και αυτοί, όχι μόνο τα 300 καμάρια μας!