Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Υπερωρίες στο Δήμο...το θαύμα των Χριστουγέννων μάζι με το κληρονομικό χάρισμα!

Είναι γνωστό το τί γίνεται στο δημόσιο (και στους Δήμους) με τις υπερωρίες. Πάντα όλοι "δουλεύουν" τις μέγιστες υπερωρίες (σε κάθε μεροκάματο νύχτα φεύγουν για τη δουλειά και νύχτα γυρνάνε!) ενώ όταν οι υπόλοιποι σχολάμε αυτοί ήδη πίνουν το απογευματινό τους καφεδάκι αφού την έχουν πέσει και ένα 2ωράκι! Όπως και να έχει, ο νέος Δήμος με τους μηχανισμούς του και τους "τεντωμένους" υπαλλήλους, τετραγώνισε τον κύκλο, πήρε την δουλειά από τις χαρτορίχτρες, πήγε ένα βήμα παραπέρα από το ημερολόγιο των Μάγιας! Όπως φαίνεται στο παραπάνω έγγραφο (βρίσκεται στο http://et.diavgeia.gov.gr/f/pap_xol/ada/%CE%92440%CE%A9%CE%9E1-7%CE%A7%CE%A7) το γραφείο προσωπικού και ο τελικός και μοναδικός υπογράφων αρχικά (την 1/12/2011) προβλέψανε ότι οι υπάλληλοι θα δουλέψουν τόσες Κυριακές ο καθένας (κληρονομικό χάρισμα!) μέσα στον Δεκέμβρη (θυμίζω ότι η ημερομηνία απόφασης είναι 1/12/2011) με τη μία Κυριακή να είναι τα Χριστούγεννα. Πες ότι έκαναν τον προγραμματισμό τους (προγραμματισμό σε υπερωρίες!!!) γιατί τους έλειπαν μερικά...άτομα και δεν έβγαινε η δουλειά τις καθημερινές (μαζί με τις υπερωρίες των καθημερινών). Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως ο ένας υπάλληλος θα απασχοληθεί και θα πληρωθεί (μετά από εμπεριστατομένη αναλογιστική μελέτη! ... :-D) για 5(!) Κυριακές τον Δεκέμβρη του 2011 όταν οι Κυριακές (και όχι οι αργίες) είναι 4 συμπεριλαμβανομένων και των Χριστουγέννων??? Αν τα Χριστούγεννα ήταν άλλη ημέρα (όχι Κυριακή) πες ότι θεωρείται εξαιρέσιμη εορτή και πάει 4 Κυριακές +1 εξαιρέσιμη αργία. Εδώ όμως ισχύει κατί άλλο ... πώς το λένε αυτό είπαμε? ... δημιουργική αστρονομία? Μήπως ήξεραν κάτι που δεν ξέραμε εμείς? Μήπως τελικά έκανα έναν συνδυασμό με τους Παλαιοημερολογίτες και τραβήξαν λίγο περισσότερο τον μήνα?!
.
Φυσικά πρέπει να τονίσω ότι όντως υπάρχουν υπάλληλοι (όπως π.χ. αυτοί της αποκομιδής των σκουπιδιών) που δουλεύουν περίεργες ημέρες και ώρες. Αλλά 5 Κυριακές σε ένα μήνα με 4 Κυριακές και τη μία Xmas???
.
Το βρήκα γιατί έγινε...λόγω υπεροκόπωσης. Ήταν Κυριακή 04:00 τα ξημερώματα και ήταν οι υπάλληλοι ακόμα στα γραφεία τους κομμάτια να συντάσσουν και να υπογράφουν αποφάσεις και τους ξέφυγε! Άνθρωποι είναι και αυτοί...και ξέφυγε από τόσα άτομα γιατί είπαμε...όλοι λιώνουν στην υπερωρία! Φαίνεται και από τις αποφάσεις!
.
We all get what we deserve (vote)!