Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Εδώ ο κόσμος χάνεται...και το δημοτικό συμβούλιο κόβει δέντρα!





Σήμερα είδα στο myxolargos.gr το post που αφορά στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του χωρίου μας και διάβασα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που τίθονται προς συζήτηση...αλλά δεν είδα πουθενά καμία συζήτηση που να αφορά στο κοινωνικό πρόσωπο του δήμου! Μήπως για να μην πάει κόντρα στις "πολυεθνικές" του Δήμου? Σύμφωνα με άρθρο στο tanea.gr o Δήμος Παλλήνης έκανε αυτό που ημέρες τώρα ακούμε στα κανάλια για την προμήθεια πατάτας χωρίς κόστος μεσαζόντων. Συγκεκριμένα το άρθρο αναφέρει...



"Πρωτοβουλία για τη διανομή φθηνής πατάτας Νευροκοπίου, χωρίς μεσάζοντες, ανέλαβε και ο Δήμος Παλλήνης, στην Αττική, μετά την επιτυχημένη ανάλογη κίνηση στην Κατερίνη. Ο δήμος άρχισε ήδη να συλλέγει παραγγελίες κατοίκων, ώστε να φθάσουν οι αναγκαίες ποσότητες από τους πατατοπαραγωγούς. Το σχέδιο του δήμου είναι να ορίσει μία συγκεκριμένη ημέρα, κατά την οποία οι πατατοπαραγωγοί θα έρθουν να πουλήσουν το προϊόν τους στους δημότες έναντι 28 λεπτών, όπως υπολογίζεται.Ο δήμος δεν εμπλέκεται στην οικονομική συνδιαλλαγή μεταξύ παραγωγών και δημοτών, παρά μόνο θα προμηθεύσει με ένα κουπόνι εκείνους τους δημότες που έχουν κάνει παραγγελίες, προκειμένου να το παραδώσουν στους παραγωγούς".



Φυσικά δεν περιμένω ο πάντα σε εγρήγορση δήμος μας να έχει ήδη οργανωθεί αλλά εδώ βλέπω ότι δεν υπάρχει στα θέματα προς συζήτηση κανένα θέμα κοινωνικής μέριμνας και παροχής. Είμαστε ως δήμος τόσο large σε θέματα ακρίβειας??? Μάλλον είμαστε large γιατί ξοδεύουμε αβέρτα χρήματα για να επισκευάζουμε τα οχήματα του δήμου. Εννοείται ότι τα οχήματα πρέπει να συντηρούνται στο μέγιστο βαθμό για την ασφάλεια των εργαζομενών αλλά και των δημοτών αλλά, σύμφωνα με το "διαυγεια", υπάρχουν κάποια δημόσια Ι.Χ. (δεν δυσκολεύομαι να φανταστω ποιά!) τα οποία παρουσιάζουν συνεχώς "προβλήματα" και απαιτούν συνέχεια δαπάνες επισκευής! Τί αμάξι είναι αυτό που χαλάει συνέχεια και αφού είναι συντρίμι γιατί δεν το αντικαθιστούν με ένα καινούργιο?...φθηνότερα θα στοιχίσει (στην κυριολεξία όμως!). Εκτός και αν οι ζημιές είναι του συγκεκριμένου δημοτικού Ι.Χ., με την ευρεία γεωγραφική έννοια του "δημοτικού" ... αν πάλι έχουμε Ferrari δημοτικό Ι.Χ. πάω πάσο, να μη το παίξουμε και εμείς μουράτος δήμος, οι άλλοι είναι καλύτεροι, ε? Και φυσικά δεν μπορούμε να κάνουμε "γυφτιές" και να ψάχνουμε για τους συνδημότες μας φθηνά προϊόντα, τί θα πουν οι γειτονικοί δήμοι άμα το μάθουν?! Νομίζω ότι τα μπουμπούκια που "συζητάνε" εκεί μέσα στην Περικλέους δεν είχαν τί να κάνουν απόψε και είπαν να πιούν παρέα ένα καφεδάκι στο τσάμπα και να κάνουν πως συζητάνε για το πυρηνικό πρόγραμμα του Δήμου. Νομίζω ότι πάλι πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλία οι ιδιώτες γιατί αν περιμένεις από τα high-tech τζόβενα εκεί μέσα shit high & watch!


Δείτε πόσο απλά και αποτελεσματικά οργανωθήκαν οι κάτοικοι του Ν. Πιερίας (http://www.otoposmou.gr/) και ο Δήμος Παλλήνης (http://www.palini.gr/20120229394/parembasi-sto-katanalotiko-kinima-diathesi-patatas.html), ενώ εμείς συνεχιζούμε να κλαδεύουμε νερατζιές και ελιές γιατί είναι επικίνδυνες για τους δημότες!!! Πώς τα καταφέραμε και εκλέξαμε τέτοια ταλέντα???Πώς?!