Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Κεραία Cosmote δίπλα στο γήπεδο της Περικλέους.

Σύμφωνα με την παραπάνω ανάρτηση στη Διαύγεια, εγκρίθηκε η τοποθέτηση κεραίας Cosmote σε ταράτσα κτιρίου δίπλα στο γήπεδο μπάσκετ της Περικλέους. Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω πολλά περί ακτινοβολίας κτλ αλλά η παρακάτω παράγραφος του κειμένου δεν μου φαίνεται και πολύ καθησυχαστική.



Να τοποθετηθεί ανιχνευτής – μετρικό σύστημα συνεχούς καταμέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στο 1ο Γυμνάσιο το οποίο βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από την κεραία κινητής τηλεφωνίας, (στα πλαίσια του Προγράμματος ΕΡΜΗΣ στο οποίο συμμετέχει η VODAFONE) για την καταγραφή της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στο περιβάλλον σε 24ωρη βάση που στέλνει μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας όλες τις μετρήσεις του 24ώρου στον κεντρικό υπολογιστή των Πανεπιστημίων ώστε να ενημερώνεται το κοινό και να ελέγχονται τα επίπεδα της εκπεμπόμενης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων.

 
Η κεραία είναι όντως κοντά στο σχολείο, δίπλα στο γήπεδο μπάσκετ και δίπλα σε έναν οίκο ευγηρίας. Μήπως να το ξανασκεφτούν; Πρόσεξα ότι λόγω της σχετικά μικρής απόστασης από το 1ο Γυμνάσιο Χολαργού, το μέγιστο ποσοστό ακτινοβολίας θα ανέρχεται στο 60% της ελάχιστης επιτρεπόμενης. Εμένα όμως δεν με πείθει ότι έχουν διατηρήσει τόσο χαμηλά επίπεδα ακτινοβολίας. Αν είναι να περιορίζέται τόσο η εταιρεία γιατί δεν μεταφέρει την κεραία σε κάποιο άλλο κτίριο όπου θα μπορεί να επιτύχει το μέγιστο επίπεδο απόδοσης χωρίς να υπόκειται σε περιορισμούς;
 
Μια κεραία η οποία εκπέμπει υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας δεν μπορεί να είναι δίπλα σε γήπεδα όπου παίζουν μικρά παιδιά, δίπλα σε οίκο ευγυρίας και κοντά σε σχολείο. Επαναλαμβάνω ότι δεν γνωρίζω πολλά σχετικά με τα επίπεδα ακτινοβολίας, τις κεραίες κτλ αλλά δεν μου φαίνεται και τόσο αβλαβής η όλη εγκατάσταση. Αν κάνω λάθος διορθώστε με.
 
Εκεί στον Παπάγο έχετε καθόλου κεραίες ή αποφασίσατε να μας τις κεράσετε όλες; Μήπως ο κανονισμός της Κηπούπολης δεν επιτρέπει κεραίες κινητής και επιβάλλει να τις φορτώνετε όλες στους "φτωχούς" συγγενείς του Χολαργού; Ο Χολαργός όμως μόνο φτωχός συγγενής δεν είναι αφού με τα δημοτικά του τέλη πληρώνει τα πεζοδρόμια του Κάλλους που τα ξυλώνει και τα ξαναβάζει 5-6 φορές τον χρόνο! Τώρα θα σας εξυπηρετεί και με τις κεραίες του; Γιατί δεν την τοποθετούν εκεί δίπλα στο Πάρκο του Παπάγου που μένει η ηγεσία του χωριού μας;
 
Μήπως λοιπόν να επανεξεταστεί το θέμα της κεραίας με κριτήρια λίγο πιο σωστά; Και επίσης καλό θα ήταν αναλυθεί το θέμα της ακτινοβολίας με λίγο πιο απλή και κατανοητή ορολογία για να γνωρίζει ο κόσμος τί σημαίνει μια κεραία κινητής τηλεφωνίας στην ταράτσα ενός σπιτιού.