Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Μέλι μέλι και από τηγανίτα τίποτα!



Τις τελευταίες εβδομάδες, όπως ήταν λογικό και επόμενο, άρχισαν να ακούγονται από πολλές διευθύνσεις τα όργανα που θα μας κρατάνε συντροφιά μέχρι και τις δημοτικές εκλογές του 2014. Διαβάζουμε από εδώ και από εκεί για τον ένα που θα κατέβει υποψήφιος, για τον άλλο που το σκέφτεται και δεν το ανακοινώνει, για τον τρίτο που μαζεύει κόσμο μπας και φτιάξει μια σοβαρή ομάδα κτλ κτλ. Έλα όμως που δεν βλέπουμε πουθενά κανένα πρόγραμμα, καμία προσπάθεια για συζήτηση με τους δημότες για το τι πραγματικά τους λείπει. 

Το έργο είναι πολυπαιγμένο και οι "επαγγελματίες" δημοτοπρούχοντες, wanna-be και υφιστάμενοι, πετάνε ατάκες μέσω των διαφόρων sites & blogs για να δουν αντιδράσεις και μετά αναπροσαρμόζουν την "πολυσύνθετη" και "σοφιστικέ" προεκλογική βαριάντα τους μπας και τους κάτσει κάτι καλό.

Δεν τους έχει πει κανένας ότι αν θες να κερδίσεις την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη του κόσμου πρέπει να υπάρχεις μέσα στον χρόνο και να παρουσιάζεις προτάσεις και έργα χωρίς bell-shaped διακυμάνσεις;;;

Δεν τους έχει ενημερώσει κανένας ότι ο παράγοντας τύχη υποκαθίσταται από την ισχυρή πιθανότητα επιτυχίας όταν η συνταγή που δεν τραβάει αλλάζει προς το καλύτερο, μόνο όμως όταν αυτή η αλλαγή επικοινωνείται σωστά, νωρίς και συνεχώς; Στην παρούσα φάση οι συγχωριάνοι μας έχουν απογοητευτεί από ένα δημοτικό συμβούλιο που συνεχώς τσακώνεται και τελικά το αποτέλεσμα είναι σχεδόν πάντα το ίδιο, ο τσαμπουκάς του βοσκού επιβάλει αυτό που θέλει ενώ τα πρόβατα άντε να βελάξουν για το μπούγιο!

Αυτό που χρειάζεται είναι μια πλήρης ομάδα, μια ομάδα που να αποτελείται από άτομα που να θέλουν και να μπορούν να προσφέρουν, αποδεδειγμένα, ο καθένας στον τομέα ειδίκευσης του. Όχι ταλεντάρες τύπου "έχει ένα μαγαζάκι και το συντηρεί μια χαρά οπότε ορίζεται επικεφαλής οικονομικής διαχείρισης" και άλλα τέτοια παπατζιλίκια των 50s! 

Προσωπικά (πάντα), πιστεύω ότι θα πρέπει η κάθε παράταξη να συγκροτήσει, συνθέσει ή όπως θέλετε πείτε το, την ομάδα των υποψηφίων, να αναθέσει αρμοδιότητες/τομείς ειδίκευσης (ρεαλιστικά και όχι  "μου περισεύει μια θέση στα οικονομικά, ξέρεις τίποτα; Έλα μπες."), να προετοιμαστεί και  να οργανώσει μια δημόσια παρουσίαση και εν συνεχεία συζητήσεις σχετικά με τις προτάσεις, την ρεαλιστικότητα υλοποίησης κτλ. 

Πρόσφατα είχα μια αντιπαράθεση με κάποιον που έγραψε ένα άρθρο σε ένα τοπικό έντυπο όπου υποστήριζε ότι είναι ανέφικτη η κατασκευή ποδηλατοδρόμου στο χωριό μας και ότι δεν χρειάζεται μιας και είμαστε περιοχή ήπιας κυκλοφορίας. Διαφώνησα και διαφωνώ και θα ήθελα να δω μια από τις παρατάξεις που θα μου ζητήσει να την ψηφίσω να έχει κάνει μια σχετική μελέτη όπου θα επιχειρηματολογεί υπέρ ή εναντίον της εν λόγω πρότασης ώστε να πιστέψω ότι θα γίνει ή να πειστώ ότι δεν παίζει κάτι τέτοιο. Δουλειά μου δεν είναι να πω πως θα γίνει ένα τέτοιο έργο αλλά να το ζητώ και να περιμένω από τους ανθρώπους που επέλεξα νε με εκπροσωπήσουν να το υλοποιήσουν ή αν δεν γίνεται, να ξέρω γιατί δεν έγινε. 

Πολύ φοβάμαι ότι και αυτή τη φορά θα είναι μια από τα ίδια, ένα μαγαζάκι όπου η γερουσία θα αποφασίζει και η νεολαία θα χρειάζεται πότισμα 3 φορές την εβδομάδα! Παρακαλώ ωστόσο να με βγάλετε ψεύτη και να δω κάτι το διαφορετικό...δύσκολο όμως! Για να δούμε...