Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Σκλαβενίτης Χολαργού ... παρεΐστικα ψώνια.



Βρέθηκα πρόσφατα στο Super Market Σκλαβενίτης του χωριού μας και παρατήρησα για άλλη μια φορά ότι υπάλληλοι και πελάτες είναι κάτι περισσότερο από γνωστοί. Δεν είναι φίλοι αλλά υπάρχει μια οικειότητα και μια άνεση στην επικοινωνία που δείχνει γνωριμία ετών. 

Πέραν της φιλικής εξυπηρέτησης οι υπάλληλοι, η πλειονότητα των οποίων δουλεύουν χρόνια στην εν λόγω επιχείρηση - γνωστές φάτσες από παλιά, διατηρούν ένα επίπεδο επικοινωνίας μεταξύ τους που δείχνει τόσο την οικειότητα με τους πελάτες όσο και την υγιή σχέση με την διοίκηση της επιχείρησης. 

Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν τόσο στους υπάλληλους που σε κάνουν να νοιώθεις άνετα αλλά και στην ομάδα της διοίκησης που εφαρμόζει μοντέρνες μεθόδους διαχείρισης προσωπικού όπου δεν καταπιέζεται η προσωπικότητα του εργαζόμενου.

Η αλήθεια βέβαια είναι, για να είμαι δίκαιος, ότι αυτή η εικόνα περνάει στους πελάτες που βρίσκονται κάποια λίγη ώρα στο super market. Μπορεί από πίσω τα πράγματα να μην είναι όσο ωραία τα παρουσιάζω, προσωπικά δεν έχω σχέση με την επιχείρηση για αυτό και δεν μπορώ να γνωρίζω τί συμβαίνει, αλλά η όλη εικόνα είναι θετική και το γεγονός ότι πολλοί από τους υπαλλήλους εργάζονται πολλά χρόνια στην ίδια επιχείρηση, ακόμα και στα χρόνια προ κρίσης, δείχνει ότι ο εν λόγω εργοδότης δεν είναι τουλάχιστον κακός. Ελπίζω να συνεχίσει ο Σκλαβενίτης να είναι το μεγάλο "μπακάλικο" του χωριού μας.