Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Θεατρική Ομάδα Δήμου Χολαργού - Τελευταία Παράσταση απόψε!


Τελευταία παράσταση απόψε για την Θεατρική Ομάδα του χωριού μας και προτείνω να πάτε όσοι δεν πήγατε τις προηγούμενες δύο ημέρες! Πολύ καλή δουλειά, πολύ καλές ερμηνείες, η σκηνοθεσία όπως πάντα πάρα πολύ καλή με αποτέλεσμα η συνολική προσπάθεια να είναι πολύ υψηλού επιπέδου.

Παρά το γεγονός ότι δεν γνωρίζω πολλά για τη θεατρική τέχνη αυτό που μπορώ να πω είναι ότι έχει γίνει πραγματικά πολύ καλή δουλειά! Τα σκηνικά, τα κοστούμια, ο φωτισμός, ο ήχος όλα πολύ καλά (και δεν θα πω με δεδομένους τους περιορισμένους πόρους...είναι όλα πολύ καλά.-), οι πρωταγωνιστές το έχουν αλλά θα ήθελα να σταθώ και στους δεύτερους ρόλους. Η σκηνοθετική ικανότητα της κας Μπλάτσου έχει καταφέρει να δώσει ουσία, νόημα και ενεργό συμμετοχή σε όλους τους ηθοποιούς χωρίς να χάνει η παράσταση, το αντίθετο! Βλέπεις ότι ακόμα και οι μικρές παρεμβολές των κατοίκων του Γκύλλεν που συμβαίνουν καθόλη τη διάρκεια του έργου είναι πολύ καλά δουλεμένες και με έμφαση στη λεπτομέρεια. 

Για άλλη μια φορά λοιπόν, η θεατρική ομάδα του χωριού μας έδειξε ότι αν υπάρχει ταλέντο και θέληση μπορούν να γίνουν πολύ αξιόλογα πράγματα! 

Στα αρνητικά τα οποία όμως δεν αφορούν την θεατρική ομάδα, έχω να αναφέρω τους αγενείς βλαχόμαγκες, την έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας και τον περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Συγκεκριμένα: 

α) αγενείς βλαχόμαγκες: ο καθένας πήγαινε και "κρατούσε" 10 θέσεις με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται μεγάλοι άνθρωποι που παρόλο που είχαν έρθει νωρίς δεν έβρισκαν να καθήσουν. Επίσης, κάποιες "κυρίες" επαιρναν καρέκλες και καθόντουσταν όπου ήθελαν με αποτέλεσμα κόσμος να μην βλέπει και αυτές να σφυρίζουν αδιάφορα. Τέλος παρά το γεγονός ότι τονίστηκε από τους συντελεστές ότι τα σκαλοπάτια πρέπει να μένουν ελεύθερα για τους ηθοποιούς, οι εξυπνόμαγκες καθόντουσταν απροβλημάτιστα γιατί έτσι τους άρεσε!

β) έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας: η παράσταση ήταν δωρεάν αλλά ο κόσμος μπορούσε να φέρει διάφορα είδη για το κοινωνικό παντοπωλείο. Μετρημένοι ήταν αυτοί που προέβλεψαν και πήραν 2 πράγματα από το super market, οι υπόλοιποι κουνιστοί-λυγιστοί πήγαν στον τσάμπα και αποχώρησαν για να πάνε να τσακίσουν τα κοψίδια και να πιούν τα ποτάκια τους!

γ) περιορισμένος αριθμός παραστάσεων: με δεδομένο ότι οι ηθοποιοί είναι ερασιτέχνες άρα έχουν τις δουλειές τους και δεν είναι εύκολο να υπάρξουν παραστάσεις τις καθημερινές γιατί δεν φρόντισε ο Δήμος, και αν φυσικά μπορούν και θέλουν οι συντελεστές της παράστασης, να τραβήξει 2-3 Σαββατοκύριακα η παράσταση ή να υπάρξουν παραστάσεις σε  2-3-4 κ.ο.κ.  Σαββατοκύριακα μέσα στον Χειμώνα; Έτσι και περισσότερος κόσμος θα παρακολουθούσε την παράσταση και λιγότερη ταλαιπωρία και συνοστισμός θα υπήρχε!

Για να κλείσω...η παράσταση επίκαιρη και πάρα πολύ καλή, η σκηνοθεσία της κας Μπλάτσου επίσης πάρα πολύ καλή (όπως πάντα άλλωστε), οι ηθοποιοί έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και αυτό φάνηκε! Για αυτό αξίζει να πάτε έστω και σήμερα που είναι η τελευταία παράσταση απλά πρέπει να πάτε νωρίς (καμιά ώρα νωρίτερα) και προσπαθήστε να προσφέρετε κάτι στο κοινωνικό παντοπωλείο!

Συγχαρητήρια σε ολόκληρη τη θεατρική ομάδα!!!