Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Λόγια λόγια λόγια ... από ουσία όμως;


Παρακολουθώ τις τελευταίες εβδομάδες τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα του χωριού μας και αναζητώ μια σοβαρή ανάρτηση ή καταχώρηση που να με βοηθήσει να καταλάβω τί έχουν στον νου τους οι επίδοξοι δημοτικάρχοντες και πραγματικά έχω απογοητευτεί. 

Δεν έχω βρει τίποτα το ουσιαστικό, τίποτα το ρεαλιστικό που να μην αποτελεί τυπική ανούσια πολιτική παρόλα του κάθε επίδοξου δημοτικού προύχοντα. Είναι δυνατόν να μην μπορούν τόσοι υποψήφιοι να αφουγκρατούν την τοπική κοινωνία και τις ανάγκες της;

Νομίζω ότι η φετινή προεκλογική περίοδος δεν θα διαφέρει σε τίποτα από τις απαράδεκτες προηγούμενες. Εξαίρεση, αλλά πολύ ερασιτεχνική και χωρίς να πείσει κανένα, είναι η προσπάθεια από ένα-δύο υποψηφιους να μας πείσουν ότι δεν θα πρέπει να στεκόμαστε στην διαφορετική αντιμετώπιση που απολαμβάνουν από την δημοτική αρχή οι δύο δημοτικές κοινότητες! 

Αυτό αγαπητοί μου από μόνο του είναι άκυρο. Αν θέλεις να είσαι ειλικρινής, αποδέξου την κατάσταση και κάνε προτάσεις για να διορθώσεις το κακό προηγούμενο. Ακόμα και αν δεν αποδεχτείς, για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, την άνιση μεταχείριση του παρελθόντος, πείσε με γεγονότα και ρεαλιστικό προγραμματισμό ότι ίσχυε, ισχύει και σίγουρα θα ισχύσει το αντίθετο. Και σίγουρα πρέπει να με πείσεις ότι θα εφαρμόσεις όσα προεκλογικά υπόσχεσαι!

Για να κλείσω λοιπόν προτείνω στους υποψήφιους να πιάσουν την κουβέντα με τον κόσμο, όχι όπως στο παρελθόν που έβγαιναν κουτσοί στραβοί σαν θιάσος, αλλά με ειλικρινή διάθεση για επικοινωνία και να ακούσουν οι δημότες τι έχουν να τους πουν. Ακόμα και αν το 1/10 από όσα ακούσουν λάβουν σοβαρά υπόψιν τότε θα έχουμε τουλάχιστον έναν σοβαρό υποψήφιο που ίσως τελικά να αξίζει να τον δοκιμάσουμε ψηφίζοντας τον. Αν ωστόσο οι επίδοξοι καρεκλοκένταυροι της Περικλέους  παραμείνουν Γκόρτζοι και απλά χαϊδέψουν αυτιά και αρχίσουν να κερνάνε καφέδες μπας και κερδίσουν κανένα ψιφαλάκι τότε απλά είμαστε άξιοι της μοίρας μας! Τόσο απλά!