Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Πάνω από όλα επαγγελματισμός!




Πρόκειται για ένα video από την κατάληψη στο 1ο Λύκειο Χολαργού.
 
Ωραίος τρόπος να ανοίξουν το σχολείο! Είτε έχουν δίκιο είτε άδικο οι μαθητές, δεν επιτρέπεται η αστυνομία να προσπαθεί να ανοίξει με τέτοιες μεθόδους το σχολείο. Μιλάμε για ανήλικους μαθητές, δεν μιλάμε για εγκληματίες. Και στην τελική ας αναλάβουν οι γονείς τους και οι καθηγητές αλλά όχι η αστυνομία. Αν δεν κάνω λάθος, η επιλογή επέμβασης της αστυνομίας σε σχολική κατάληψη δημόσιου κτιρίου υφίσταται όταν πραγματοποιείται αξιόποινη πράξη.

Νομίζω ότι αυτό το video εκθέτει τους πάντες αλλά περισσότερο την αστυνομία που αποτελείται από επαγγελματίες οι οποίοι, θεωρητικά, ξέρουν να διαχειρίζονται τέτοιες καταστάσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάτι που δεν έγινε σε αυτή την περίπτωση.

Μέχρι και στην Βουλή υπήρξε ερώτηση προς τους δύο αρμόδιους υπουργούς, τους υπουργούς Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη για τα γεγονότα στο "κεντρικό". Μιλάμε για πολλά ρεζιλίκια.

Θέλω να τονίσω ότι δεν υποστηρίζω ούτε απορρίπτω την πρακτική των καταλήψεων, εξαρτάται από την βαρύτητα και την σοβαρότητα των αιτημάτων, αλλά σίγουρα διαφωνώ κάθετα με την επιλογή της εμπλοκής της αστυνομίας σε κατάληψη δημόσιου σχολείου όπου δεν πραγματοποιούνται αξιόποινες πράξεις πέραν αυτής της κατάληψης δημόσιου κτιρίου.