Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη δημιουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου.


Παρακάτω ακολουθεί το κείμενο-πρόσκληση του Δήμου. Οφείλω να ομολογήσω ότι μετά από πολύ καιρό βλέπουμε μια θετική κίνηση που δείχνει να έχει πάρει το δρόμο προς την υλοποίηση. Πιστεύω ότι αν ξεκινήσει η ενισχυτική διδασκαλία πριν το τέλος του έτους δεν θα είναι αργά, διαφορετικά θεωρώ ότι το θετικό αποτέλεσμα της εν λόγω κίνησης παραμένει σημαντικό αλλά περιορίζεται σημαντικά.

Σας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος μας, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του με την ονομασία “Κοντά στο Δημότη”, όπως αυτή οριοθετήθηκε με την υπ’αριθμ. 60 /27-03-2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα μας, θα υλοποιήσει κατά το τρέχον σχολικό έτος το πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας για τους μαθητές του Δήμου μας.

Το πρόγραμμα αυτό θα παρέχεται δωρεάν προς τους μαθητές όλων των τάξεων των Λυκείων της πόλης μας, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα σε φροντιστήρια.
Η ενισχυτική διδασκαλία θα υλοποιηθεί είτε σε κατάλληλες αίθουσες που θα διαθέσει ο Δήμος, είτε σε αίθουσες των Λυκείων του Δήμου μας.

Προσκαλούμε και παρακαλούμε όλους τους εν ενεργεία και συνταξιούχους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, να δηλώσουν εγγράφως στο Δήμο με επιστολή τους την επιθυμία συμμετοχής τους σ’ αυτό το πρόγραμμα. Στη σχετική επιστολή τους, θα πρέπει να αναφέρουν το μάθημα που επιθυμούν να διδάξουν, τις μέρες και ώρες που μπορούν να διαθέσουν για διδασκαλία καθώς και τη σχετική προϋπηρεσία τους.
Η πρόσκλησή μας απευθύνεται και προς τους καθηγητές ξένων γλωσσών, ώστε στην ενισχυτική διδασκαλία να συμπεριληφθούν και οι ξένες γλώσσες.

Οι εκπαιδευτικοί που θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι αυτή η συμμετοχή τους θα πρέπει να διαρκέσει  τουλάχιστον μέχρι το τέλος του τρέχοντος σχολικού έτους (εκτός σοβαρού απροόπτου), ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα στην εκπαίδευση των μαθητών.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να απευθύνονται στην αρμόδια Αντιδήμαρχο Παιδείας κα Αγγ. Κούτρα (τηλ.2132002828) ή στην κα Χρ. Παυλοπούλου (τηλ.2132002893).