Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Κινητικότητα εκλογική...πώς και έτσι;


Χρόνια πολλά και καλά για όλους μας. Εύχομαι το νέο έτος, το '13, να είναι τουλάχιστον καλύτερο από το προηγούμενο και η οικονομική κρίση να μείνει μόνο στα δελτία των ειδήσεων!


Παρακολουθώντας τα διάφορα sites & blogs του χωριού μας, ακόμα και αυτά που δεν έχουν "έμπνευση", παρατήρησα ότι άρχισε να υπάρχει κινητικότητα ως προς τις δημοτικές εκλογές.
 
Αυτό δεν είναι καθόλου κακό, εξάλλου είναι πολλές οι φορές που έχω αναρωτηθεί για το πότε θα γίνουν οι επόμενες εκλογές. Με δεδομένο ότι αλλάζει ο τρόπος που θα διοικούνται οι δήμοι, κυρίως ως προς το οικονομικό σκέλος, και με την οικονομική βιωσιμότητα των ΟΤΑ να σχετίζεται πιο άμεσα από ποτέ με το πορτοφόλι μας, χαίρομαι που σιγά σιγά "εμφανίζονται" οι υποψήφιοι έτσι ώστε να παρουσιάσουν τις θέσεις και τις ικανότητες τους.
 
Ελπίζω μόνο να εμπλουτιστεί το ρόστερ των δημοτικών παρατάξεων με άτομα τα οποία θα διαθέτουν την προσωπικότητα, τις ικανότητες, την εμπειρία και τις γνώσεις να χειριστούν τα του Δήμου γιατί μέχρι τώρα υποψιάζομαι ότι τα πράγματα ήταν λίγο καφενειακά και κυρίως εμπειρικά (εμπειρία από εμπειρία έχει διαφορά), κάτι σαν on-the-job training. Και όταν μιλάω για προσόντα και εμπειρία δεν εννοώ αυτοδιοκητική τόσο όσο επαγγελματική στον πραγματικό κόσμο και όχι στον μικρόκοσμο ενός δημαρχείου.
 
Σε καμία περίπτωση δεν υπονοώ ότι όλα τα μέλη του υφιστάμενου δημοτικού συμβουλίου είναι ανεπαρκή αλλά λέω σαφώς ότι όποιοι και αν είναι οι πραγματικά άξιοι δεν έχουν καταφέρει να επηρεάσουν, τουλάχιστον όχι στον βαθμό που πρέπει, τις καταστάσεις και τις αποφάσεις στον Δήμο (βλέπε Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, λογότυπο και τόσα άλλα). Αυτό δεν φαίνεται από το γεγονός ότι "περνάνε" αποφάσεις άκυρες και αναχρονιστικές (πάντα κατά την άποψη μου) αλλά στο ότι σχεδόν ποτέ δεν υπάρχει ουσιαστικός αντίλογος και αντιπολίτευση ενώ ποτέ δεν έχει περάσει κάτι στο οποίο να διαφωνούν οι προύχοντες! Κοινώς, γιατί γίνονται ΔΣ όταν οι αποφάσεις τις ιεραρχίας δεν αφήνουν ουσιαστικά περιθώρια αντίθετης άποψης, για τα μάτια του κόσμου ή για την δημοκρατική τυπικότητα; Φυσικά πρέπει να γίνονται ΔΣ αλλά οφείλουν να δικαιολογούν τον στόχο και την λόγο ύπαρξης τους!
 
Όπως και να έχει, εύχομαι να δούμε αξιόλογα πράγματα από τους υποψηφίους και τους συνεργάτες τους και κυρίως να απομακρυνθει η φύρα που τόσα χρόνια έχει στρογγυλοκαθήσει στα δημοτικά έδρανα! Αυτό είναι ευχή για το 2013 αλλά κυρίως για το 2014!
 
Καλή χρονιά και καλά μυαλά!