Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Προτάσεις ακούγονται που και που ... αλλά από πράξεις, τζίφος!



Σήμερα είδα στο myxolargos.gr ένα άρθρο του δημοτικού συμβούλου Άκη Παπαγεωργίου σχετικά με την ανάγκη για εξωστρέφεια αλλά και "κοινωνικοποίηση" του δήμου μας. Αυτό, σύμφωνα πάντα με το άρθρο μπορεί να υλοποιηθεί με εργαλεία τα αναπτυξιακά προγράμματα της Ε.Ε. αλλά και πρωτοβουλίες οι οποίες μπορούν να αναπτυχθούν και να υλοποιηθούν χωρίς "εξωτερική" βοήθεια.



Καταρχήν ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος φαίνεται να έχει αφιερώσει χρόνο στον τομέα αλλά ο δήμος δεν είδε σχεδόν τίποτα από όλα αυτά να υλοποιείται. Αν όντως ο εν λόγω κύριος καταθέτει ερωτήματα και προτάσεις προς συζήτηση στα κατα καιρούς δημοτικά συμβούλια τότε για κάποιο λόγο οι τοποθετήσεις του κάνουν το δημοτικό συμβούλιο να σφυρίζει αδιάφορα! Γιατί όμως? Υπάρχει κάποιος που δεν επιθυμεί την κοινωνικοποίηση και αναπτυξιακή προσπάθεια του Δήμου? ... ή απλά βαριέται να ασχοληθεί ή μήπως δε κατανοεί το νόημα των προτάσεων (ελπίζω πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει γιατί τότε οι επιλογές μας στις δημοτικές εκλογές ήταν πλήρης αποτυχία!)?

Ειδικά στο θέμα της επιχειρηματικότητας και του επιχειρείν εν γένει, υπάρχουν πολλές ενεργές δράσεις υποστήριξης της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας (δράσεις της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, Μονάδες Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας κ.ά.) αλλά και αξιόλογοι επιστήμονες οι οποίοι θα μπορούσαν να προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους (γνωρίζω αρκετούς όπως και πολλοί από εμάς, οργάνωση χρειάζεται) για να βοηθήσουν, στα πλαίσια ημερίδων, mentoring classes και διαγωνισμών επιχειρηματικών πλάνων τους επίδοξους αλλά και υφιστάμενους επιχειρηματίες να στήσουν ή να βελτίωσουν τη δική τους επιχείρηση.

Ένα μπράβο λοιπόν στον κ. Παπαγεωργίου για τις προτάσεις αλλά πολλά ερωτηματικά για το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου που δεν προωθεί τέτοιες δράσεις βάζωντας σε πρώτη προτεραιότητα τα πεζοδρομία, τα πασαλάκια και την κοπή δέντρων (σημαντικά, δεν λέω αλλά μήπως να δούν και το δάσος και όχι μόνο το δέντρο...που κόβουν ή πέφτει!).