Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Θερινο σινεμά?...φέτος το χρειαζόμαστε πιο πολύ από κάθε άλλη χρονιά!


Σήμερα είδα μια ανάρτηση στο myxolargos.gr σχετικά με το θερινό σινεμά του Δήμου και τη διαδικασία επιλογής αναδόχου για τη λειτουργία του. Δεν γνωρίζω το ποσοστό αλήθειας στα λεγόμενα του συγγραφέα αλλά έρχομαι να αναρωτηθώ...πώς γίνεται να προκύπτουν προβλήματα στην διαδικασία επιλογής αναδόχου μόλις 1,5 χρόνο μετά τις δημοτικές εκλογές και το νέο Δήμο? Μήπως επειδή υπάρχει θερινό σινεμά και στον Παπάγο με σημαντικά υψηλότερο εισιτήριο? Μήπως να λέμε και ευχαριστώ που τη γλυτώσαμε το περσινό καλοκαίρι και το θερινό λειτούργησε διατηρώντας τις τιμές σε χαμηλά επίπεδα?


Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει αλλά σαν πολλές συμπτώσεις δεν συμβαίνουν? Κάτσε να δεις πως το λέει ο λαός μας..."όπου υπάρχει καπνός...."!

Το συμπέρασμα όμως ποιό είναι? Τελικά θα έχουμε θερινό φέτος?

Αν ναι, ανάδοχος είναι ο μειοδότης ή κάποιος άλλος με απ'ευθείας ανάθεση?

Και αν έγινε με απ'ευθείας ανάθεση α) που βασίστηκε η απόρριψη του μειοδότη και β) ποιές είναι οι ελάχιστες προδιαγραφές και ποιές οι υπηρεσίες του αναδόχου που του εξασφάλισαν απ'ευθείας ανάθεση?

Θα πρέπει να αναμένουμε κάτι στο "διαύγεια" ή θα συνεχιστεί η πρακτική των απ'ευθείας αναθέσεων όπως γίνεται με τις επισκευές των οχημάτων του Δήμου? Να σημειωθεί ότι οι απ'ευθείας αναθέσεις για τις επανα-ξανά-μανά-επισκευές των ίδιων οχημάτων από τις αρχές του 2012 (μιλάμε για λιγότερο από 6 μήνες) ανήλθαν στις ~€75χιλ! Not bad! Μήπως να ανοίξω συνεργείο για απορριματοφόρα και ελαστικά???