Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Πολύ τσακωμός στον τοπικό τύπο (ηλεκτρονικό και μη)!


Τον τελευταίο καιρό παρακολουθώ ένα έντονο φιλοπολεμικό κλίμα ανάμεσα στα διάφορα sites και έντυπα του χωριού μας. Και έρχομαι να ρωτήσω..."Γιατί"? Μην είναι πολιτικό το θέμα? Μην είναι προσωπικά προήγουμενα μεταξύ των ατόμων που βρίσκονται πίσω από τα εν λόγω ΜΜΕ? Μην είναι είναι θέμα διαφημιστικής πίτας (ανέκδοτο στις μέρες μας νομίζω αλλά είπα να το αναφέρω γιατί ποτέ δεν ξέρεις)? Μην είναι η μ@λ@κί@ που τους δέρνει?!



Το βρίσκω εξαιρετικά αστείο και συνάμα άκυρο να τσακώνονται οι τοπικοί εκπρόσωποι της ενημέρωσης (λέμε τώρα) και όλη μέρα να ανεβάζουν posts με διαπλεκόμενα ονόματα για να "δώσει" ο ένας τον άλλο και να κερδίσει τη μάχη των εντυπώσεων! Σίγουρα είναι χρήσιμο και ενδιαφέρον να μαθαίνουμε από έγκυρα έντυπα/sites/blogs τι πραγματικά συμβαίνει στο χωριό μας και ποιά είναι τα λαμόγια της περιοχής μας αλλά αυτό που παρατηρώ τους τελευταίους μήνες είναι συνεχής αντιπαράθεση και τα "εμπλεκόμενα" άτομα να μην τραβάνε κανένα ζόρι, το αντίθετο θα έλεγα. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των τοπικών media, τρώνε οι ίδιοι που τρώγανε πριν, κάνουν ρουσφέτια οι ίδιοι και οι ίδιοι, οι απ'ευθείας αναθέσεις αποτελούν κανόνα αντί εξαίρεση και στο τέλος της μέρας ο Χολαργός παραμένει ο φτωχός συγγενής του Παπάγου - Δόξα και Κάλος (!). Τελικά ο Παπαργός (πετυχημένο όνομα του νέου Δήμου που παίζει πολύ τους τελευταίους μήνες αλλά δεν ξέρω αν αποτελεί λογοπαίγνιο που προκύπτει από τα ονόματα των δύο παλαιών Δήμων ή φωτογραφίζει κάποιους από αυτούς που με τόσο μεγάλη επιτυχία εκλέξαμε για δημοτικούς άρχοντες!) δεν έχει κερδίσει και πολλά από την "προσπάθεια" των εν λόγω εντύπων και sites να μας "σώσουν".

Τελικά η κατάσταση στα τοπικά media είναι χειρότερη από αυτή στα media εθνικής εμβέλειας όπου διατηρείται (δεν θα αναλύσουμε φυσικά τώρα τον λόγο) ένα πλασματικό αλλά υπαρκτό ελάχιστο επίπεδο αρμονικής συνύπαρξης. Η κατάσταση εδώ θυμίζει πιο πολύ προεκλογικό πάνελ με τον κάθε κατακαημένο να αναλώνεται στο να βρίζει τους συνομιλητές του παρά να υποστηρίξει τις θέσεις του και να προσπαθήσει να πείσει για την ορθότητα των λεγομένων του.

Προτιμώ λοιπόν να ασχολούμαι με τις λακούβες, το θερινό σινεμά, τις πρωτοβουλιες του Δήμου (όσες είναι αυτές) και τα ουσιαστικά προβλήματα του Παπαργού (τελικά μου αρέσει, θα το υιοθετήσω!) παρά με τους λόκαλους διαπλεκόμενους! Εκτιμώ ότι είναι πιο χρήσιμο, άσε που η σαβούρα του χωριού μας σιγά σιγά θα αποσυρθεί (τουλάχιστον μετριοπαθής η επιλογή της λέξης και ευσεβής πόθος η υπονοούμενη ατομική πρωτοβουλία για αποχώρηση)! Μπορεί ο κόσμος να βρίσκεται σε μια ψιλονιρβανοκατάθλιψη λόγω της όλης κατάστασης αλλά κάποια στιγμή θα γίνει το μπαμ και τα λαμόγια θα τρέχουν να κρυφτούν!

Για να κλείσω λοιπόν λέω να υιοθετήσω αυτό που λέει η θεία μου "καλύτερα το δελτίο του Star και οι κώλοι από τη Μύκονο, παρά δολοφονίες, τρομοκρατία και τον Pretender να μου λέει ποιό είναι το καλό μου"!

Θεία: +1!