Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Απολογισμός πεπραγμένων 2011 ... και κολοκύθια τούμπανα! part 1


Περίμενα να δω τα περίφημα πρακτικά του ετήσιου απολογισμού πεπραγμένων της δημοτικής αρχής για το 2011 και τελικά σήμερα πέτυχα το κείμενο στο myxolargos . Η αλήθεια είναι ότι περίμενα προχειροδουλεία και κοροϊδία αλλά όχι και τόσο! Είπανε να εκμεταλλευτούν την καλοκαιρινή ραστώνη αλλά πήρε ο κώλος τους αέρα και το ξέσκισαν. Πέρα από το ότι το κείμενο είναι copy paste από πεπραγμένα δημοσιευμένων πρακτικών άλλων δήμων, δεν έκαναν τον κόπο να στρογγυλέψουν λίγο τις άκρες και να μαζέψουν λίγο τις αρκούδες που υποστηρίζουν ότι πέτυχαν κατά το 2011. Τα μισά από όσα λένε ότι έκαναν να είχαν κάνει ο δήμος θα φύσαγε και θα ήταν πρότυπο ακόμα και για τη Σουηδία!

Πάμε όμως να δούμε λίγο πιο προσεκτικά τα επιτεύγματα της πρωτοποριακής και υπερ-δραστήριας δημοτικής αρχής:

Α. Συνοπτική Παρουσίαση

- Την αποδέσμευση από την ενοικίαση διαφόρων ακινήτων, τα οποία δεν ήσαν απαραίτητα στο νέο Δήμο. Στα ακίνητα αυτά στεγάζονταν: (α) το δεύτερο ΚΕΠ του τέως Δήμου Χολαργού, (οδός Ασπασίας και Υμηττού), (β) το Δημοτικό Πολυϊατρείο, (οδός Δαγκλή) και  (γ)  διάφορες υπηρεσίες των Ν.Π.Δ.Δ., (οδός Ασπασίας 85).

Εντελώς τυχαία όλα τα μη απαραίτητα ακίνητα και οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες βρίσκονται στον Χολαργό! Λες και το ΚΕΠ του Παπάγου δέχεται περισσότερο κόσμο! Όσο για το πολυϊατρείο, στις εποχές κρίσης που ζούμε οι δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες και οι χώροι παροχής τους θα έπρεπε να πληθαίνουν. 

- Την κατάρτιση του Στρατηγικού Σχεδιασμού και του Επιχειρησιακού Σχεδίου

Ποιών??? Αυτή η κατάρτιση ακόμα κρατάει...προετοιμάστε τα εγγόνια σας να είναι έτοιμα να απολαύσουν στρατηγικό και επιχειρησιακό οργασμό! 

- Την κατάρτιση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Παπάγου – Χολαργού & Την επεξεργασία και κατάρτιση σχεδίων Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας των νέων Ν.Π., Δ.Ο.Π.Α.Π. και Δ.Ο.Κ.ΜΕ.Π.Α.

Ο χαβαλές συνεχίζεται!!!

- Την έκδοση της «Κάρτας Δημότη» προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι οι δημότες του νέου Δήμου και να επιτύχουν όσο το δυνατόν μικρότερες τιμές στα προϊόντα που θα προμηθεύονται, αλλά και να προτιμηθούν οι επιχειρήσεις που λειτουργούν στα διοικητικά όρια του Δήμου.

Έχω βαρεθεί να χρησιμοποιώ την κάρτα, άσε που ο δήμος μου το υπενθυμίζει συνέχεια. Πέτρα σηκώνεις, ενημέρωση για την "Κάρτα Δημότη" βρίσκεις. Μίλάμε για επικοινωνιακή πολιτική αιχμής!

- Tην πραγματοποίηση είκοσι έξι (26) συνολικά συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου-Χολαργού για το έτος 2011, κατά τις οποίες ελήφθησαν τριακόσιες δέκα πέντε (315) αποφάσεις.

...για να κοπούν 315 δέντρα!

- Την πραγματοποίηση είκοσι πέντε (25) συνολικά συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής και    δώδεκα  (12) συνεδριάσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

...ήδη νοιώθω την οικονομική ευημερία να πλανάται στον δήμο, μη μιλήσω για την αισθητή βελτίωση της ποιότητας ζωής. Για παράδειγμα, τί να τα κάνεις τα πλατιά πεζοδρόμια και τα δέντρα? Ποιότητα ζωής σημαίνει περιορισμός των πεζοδρομίων υπέρ των θέσεων στάθμευσης και η κοπή των δέντρων (και μερικές φορές η υποβοήθηση για να πέσουν μόνα τους δηλαδή χωρις κόστος) για να μην υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής από τα πεσμένα φύλλα! Το κάνουν για να μην βλέπουμε τα πεσμένα φύλλα το φθινόπωρο και μας πάρει από κάτω που τελείωσε το καλοκαίρι! Για εμάς δουλεύουν!

- Τη συγκρότηση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών που αναπτύσσει δράση σχετική με τα προβλήματα των μεταναστών που διαβιούν εντός της διοικητικής περιφέρειας του Δήμου.

Εξαρτάται πώς εννοεί η δόξα και το κάλλος τις "δράσεις"! Χαχαχαχαχα!

- Τη συγκρότηση του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας.

Ο χαβαλές όσο πάει και γίνεται ανυπόφορος!
___________________________

Ο σχολιασμός του "έργου τέχνης" θα συνεχιστεί"!

Πόσους ακόμα απολογισμούς έχουμε μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές???