Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Τί γίνεται στο Δήμο μας ρε παιδιά?


Τί γίνεται ρε παιδιά στο νέο, μεγάλο μας Δήμο? Έχει περάσει αρκετός καιρός από τις δημοτικές εκλογές και η νέα Δημοτική αρχή σε λίγο θα καταργήσει το όνομα του Χολαργού αφού πρώτα καταργήσει ότι έχει το όνομα του!

Έχει καθυστερήσει και κακοκατασκευάσει διάφορα εκτρώματα στον Δήμο, έχει κόψει ένα σωρό δέντρα και έχει αφήσει να πέσουν άλλα μετά τις "πετυχημένες" κατασκευαστικές του παρεμβάσεις (βλέπε πτώση Λεύκας στη Φανερωμένης), έχει κλείσει γυμναστήρια, δημοτικά ιατρεία, έχει πάρει συμβούλους γνωστούς και φίλους, έχει δώσει με απ'ευθείας ανάθεση άπειρες επισκευές και ελαστικά στους ίδιους και τους ίδιους, έχει δημιουργήσει θέμα με την απευθείας ανάθεση τόσο της λειτουργίας του θερινού σινεμά όσο και του κυλικείου του...και τόσα άλλα και παρόλα αυτά δεν ανοίγει ρουθούνι! Τόσο κότες είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι του Χολαργού που δεν γνωρίζουν άλλη στάση από τη σούζα???

Ακόμα και στο όνομα του Δήμου κότσαρε το όνομα του Παπάγου πρώτο, και καλά λόγω αλφαβητικής σειράς. Σε λίγο η ταμπέλα "Δόξα και το Κάλος" (ξερνάω) θα μπει και στην Περικλέους και τον Περικλή θα τον βάλουν για σκιάχτρο στον Υμηττό!

Δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτόν τον τύπο τον εκλέξαμε και πρέπει να τον λουστούμε αλλά όχι και να τον αφήνουμε να κάνει ότι γουστάρει! Υποτίθεται ότι εκτός από τον Δήμαρχο υπάρχει και το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο συντονίζει, οργανώνει και συναποφασίζει για τα του Δήμου αλλά σίγουρα και όπου επιβάλλεται αντιπολιτεύεται σε όποια ενέργεια κρίνει ότι δεν είναι προς το συμφέρον του Δήμου. Η αλήθεια είναι ότι δεν θυμάμαι να έχει γίνει ποτέ κάτι σχετικό με τρόπο τέτοιο ώστε να προκύψει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Μήπως πρέπει, με εξαιρέσεις αλλά όχι πολλές, να στείλουμε σπίτι τους όλους αυτούς που δεν έχουν τα @@ να μιλήσουν μήπως και χάσουν την καρέκλα τους ή την εύνοια του κάθε τσιφλικά? Δεν το δέχομαι να με κοροϊδεύουν τέτοιοι τύποι πόσο μάλλον τύποι οι οποίοι εκμεταλλεύονται την "νοημοσύνη" ορισμένων που πιστεύουν ότι αν δεν βγει δήμαρχος συγχωριανός τους, η γειτονιά τους θα γίνει φαβέλα! Εδώ σίγουρα κολλάει η ατάκα που κυκλοφόρησε στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές και παρότρυνε τον κόσμο την ημέρα των εκλογών να εξαφανίσει τις ταυτότητες των ηλικιωμένων (και των ηλίθιων θα πρόσθετα) γιατί ψηφίζουν με κριτήριο το φόβο για τους δράκους και τα φαντάσματα που βλέπουν λες και έχουν καπνίσει το μισό Amsterdam!

Οι δημοτικές εκλογές δεν θα αργήσουν και ελπίζω να βγουν νέοι άνθρωποι και νέα μυαλά που θα ξεπεράσουν τη "Λόξα και τον Κάλο"!