Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Λακούβες...δύο ταχυτήτων!


Τελικά δεν έχουμε γίνει ένας δήμος με τη "Δόξα και το κάλος" γιατί στο Χολαργό οι λακούβες δεν προσδίδουν κάλος! ... αλλά καλύτερα ας το πάμε από την αρχή ...

Κατέβαινα με το ποδήλατο από τον Τσακό προς τη 17η Νοέμβρη και στο τέρμα των λεωφορείων είδα ότι τα έργα έχουν "ολοκληρωθεί". "Μια χαρά", λέω και κόντεψα να σκοτωθώ από το καταπληκτικό μπάλωμα και τα χαλίκια που υπάρχουν σε αφθονία! Και έρχομαι να ρωτήσω ... το έργο θεωρείται ολοκληρωμένο και έχει παραδοθεί προς χρήση? Το μπάλωμα μου θύμισε τα τραγικά και κακόμοιρα κάθετα μπαλώματα, σαμαράκια ή λακούβες, που μένουν ως σουβενίρ μετά την εγκατάσταση φυσικού αερίου σε κάποια πολυκατοικία. Η μ@λ@κί@ είναι ότι δεν μπορείς να το αποφύγεις ακόμα και με ποδήλατο.

Και εδώ έρχομαι να αναρωτηθώ ... τα έργα στην Κύπρου γιατί δεν παρουσιάζουν την ίδια πρόχειρη και παρατημένη εικόνα? Ο ίδιος δήμος είναι (δυστυχώς), τις ίδιες προδιαγραφές θα έπρεπε να θέτει και τις ίδιες ρήτρες να επιβάλλει για το ενδεχόμενο κακοτεχνίας αλλά που? Ακόμα και στις δημοφιλείς "απ'ευθείας αναθέσεις" κάποια minimum standards πρέπει να υπάρχουν. Φυσικά δεν λέω ότι θα έπρεπε και η Κύπρου να παρουσιάζει την ίδια τραγική εικόνα με το τέρμα του Άνω Χολαργου, το αντίθετο, αλλά ότι θα έπρεπε να πραγματοποιούνται τα έργα με τις ίδιες προδιαγραφές. Αλλά τί λέω ... η 17η Νοέμβρη είναι μακριά από τους δρόμους της "δόξας"! Θυμίστε μου ... πότε είναι οι επόμενες δημοτικές εκλογές?

P.S. H φώτο είναι προϊόν googlαρίσματος και όχι από τον τόπο του εγκλήματος.