Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Εκλογές και προεκλογικά προγράμματα (ποιά?)!

Όλα καλά με τον προεκλογικό χαβαλέ και τα δικά μου «γραφικά» αιτήματα αλλά τόσο καιρό που ξεκίνησαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι να σολάρουν δεν έχω ακούσει /διαβάσει κάποιον/α μιλάει με αριθμούς και πρόγραμμα συγκεκριμένο. Δεν θα έπρεπε να γίνεται λόγος για το πώς θα αναθερμανθεί η τοπική αγορά στις παρούσες συνθήκες δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας? Θέματα ανάπτυξης και ειδικότερα πράσινης ανάπτυξης στον Δήμο? Το πώς θα «ισιώσουν» τα οικονομικά του Δήμου και το πώς θα καλυφθούν ληξιπρόθεσμες και μη οφειλές του Δήμου Χολαργού? Πώς θα διασφαλιστούν τα δημόσια κοινωνικά αγαθά της περιοχής και τι κινήσεις θα γίνουν προς την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου στο νέο Δήμο? Τι έργα προτείνει ο κάθε υποψήφιος και πώς σκοπεύει να τα υλοποιήσει?...και άλλα πολλά!

Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας από εμάς, είναι εύκολο να υπόσχονται οι υποψήφιοι αλλά ποιος από αυτούς πήρε τα οικονομικά του Δήμου, τα έβαλε κάτω ώστε να δει πως θα αποπληρώσει ομαλά τις υποχρεώσεις από χρηματοδοτήσεις προς τον δήμο, πως θα εξυπηρετήσεις τις τοκοχρεωλυτικές δόσεις των χορηγήσεων, ποια έργα σκοπεύει να προωθήσει και πως θα χρηματοδοτηθούν αυτά? Θα υπάρξει υπαγωγή σε αναπτυξιακό πρόγραμμα, ποια χρηματοδοτικά εργαλεία θα χρησιμοποιηθούν, σε τι ποσοστό θα επιβαρυνθεί ο δήμος, ποιο θα είναι το ύψος της επιδότησης, πως θα γίνει η ανάθεση και με τι όρους αποπληρωμής και εκταμιεύσεων των δόσεων θα ολοκληρωθούν τα έργα? Μια οικονομική ανάλυση χωρίς πολύ λεπτομέρεια αλλά με σαφήνεια θα μπορούσε όχι μόνο να πείσει τους ψηφοφόρους για την επιλογή τους καθώς θα γνώριζαν ότι υπάρχει πρόγραμμα και θα είχαν και ντοκουμέντα να πιέσουν τον νέο δήμαρχο (όποιος και αν είναι) για τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και την υλοποίηση τους.

Φυσικά οι παραπάνω ανησυχίες που αναφέρω είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας (προς το παρόν τουλάχιστον) καθώς κανένας υποψήφιος δεν έχει μπει στον κόπο να συνθέσει ένα πρόγραμμα αλλά όλοι αναλώνονται στο «θα…θα…θα» και στον να κατηγορούν τους άλλους υποψήφιους παλεύοντας για την εύνοια του κόμματος που ιδεολογικά (λέμε τώρα) εκπροσωπούν.

Επειδή λοιπόν τίποτα από τα παραπάνω δεν συμβαίνει, θα επιμείνω στις θέσεις του Άκη και τις δικές μου … πεζοδρομήστε το κέντρο του Χολαργού και βρείτε τον τρόπο πως θα το κάνετε. Με «θα» δεν βελτιώνεται η ζωή στον Δήμο!



Αφιερωμένο εξαιρετικά το παρακάτω...