Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Η εκκλησία προσφέρει κοινωφελές έργο...στον άπορο μεγαλοτραπεζίτη.



«Ιερό» δάνειο για αγορά μετοχών της Εθνικής. Η Εκκλησία της Ελλάδος δανείζεται 26 εκατ. ευρώ για να μετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας.


Με δάνειο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ύψους 26 εκατ. ευρώ συμμετέχει η Εκκλησία της Ελλάδος στην αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας. Η τελική απόφαση για συμμετοχή στην αύξηση ελήφθη χθες από τη Σύνοδο της Ιεραρχίας και το επόμενο διάστημα η Εκκλησία θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση της σύναψης δανείου προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει το κόστος της αγοράς. Οπως επισήμανε ο εισηγητής και πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Εκκλησίας, Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Θεόκλητος, ο οποίος είναι εκπρόσωπος της Εκκλησίας στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής, «η τιμή εκδόσεως της μετοχής είναι αρκετά ελκυστική, η Εκκλησία δεν πρέπει να απολέσει την δεσπόζουσα θέσιν που κατέχει εις την μετοχικήν σύνθεση».

Πηγή: Το Βήμα (6.10.2010)


Πάντως η εικόνα του ταπεινού κληρικού στο κελί της μοναστικής ζωής νομίζω ότι αντικαταστάθηκε από οικονομολόγους που απολαμβάνουν φοροαπαλλαγές και κάνουν αποδοχές κληρονομιών θεοσεβούμενων πιστών για ρευστοτική στήριξη της επόμενης επένδυσης...αλλά και το δάνειο δάνειο...€26 δις με καλύμματα ακίνητα που τα αποκτήσανε με τον ιδρώτα του προσώπου τους!