Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Νέο μισθολόγιο ιδιωτικού & δημοσίου τομέα!


Νομίζω ότι τα πράγματα έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν...ας σχολιάσουμε κάποια από τα παραπάνω μέτρα...
.
Δημόσιος τομέας
.
Πρόταση 6: Έχουν βρει τον εύκολο στόχο, τους συνταξιούχους και τους "γδύνουν"! Δούλευαν όλη τους τη ζωή και τώρα που δεν έχουν διαπραγματευτική ικανότητα (βλέπεις δεν μπορούν να κάνουν απεργία ενώ συνήθως δεν έχουν τις αντοχές να κατεβαίνουν στους δρόμους συνέχεια και να διεκδικούν) τους αναγκάζουν στις περικοπές και την λιτότητα! Ανέντιμο προς τους γονείς μας. Φυσικά υπάρχουν συντάξεις που πρέπει να περικοπούν αλλά αυτό πρέπει να γίνει στοχευμένα και όχι γενικευμένα.
.
Ιδιωτικός τομέας
.
Πρόταση 2: και όχι μόνο. Θα υπάρχει, λέγεται, και η ίδια δυνατότητα σε επιχειρήσεις σε περιοχές με υψηλή ανεργία κτλ. Το επιχείρημα του ΣΕΒ είναι ότι επειδή οι εργαζόμενοι και ο ιδιοκτήτης μιας εταιρείας γνωρίζουν καλύτερα από όλους την κατάσταση της εταιρείας θα μπορούν να συζητούν μεταξύ τους για την μείωση του μισθού τους!!! Θέλει δηλαδή να μας πει ότι θα κάθεται ο εκάστοτε εργοδότης και ωσάν εξομολογητής θα ακούει τον πόνο του εργαζόμενου και αφού θα αφουγκράζεται την κατάσταση και θα κατανοεί τον πόνο του εργάτη, από κοινού με τον υπάλληλο θα αποφασίζουν πόσο από τον μισθό θα του αφαιρέσει! χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!! Σε ποιά χώρα? Στο Τέξας ίσως!
.
Πρόταση 3: Πρόσθετη εργασία χωρίς αμοιβή??? Γιατί τώρα τί γίνεται? Απλά τώρα δεν θα μπορεί να κατηγορήσει κανείς την Επιθεώρηση Εργασίας ότι δεν κάνει την δουλειά της. Τελικά αυτό το μέτρο νομιμοποιεί ότι γίνεται τόσα χρόνια και καμία κυβέρνηση δεν έχει τολμήσει να αλλάξει...μην πάνε κόντρα στις επιχειρήσεις και στεναχωρηθούν. Πώς θα τους κοιτάνε στα μάτια μετά στο Κολωνάκι υπό το καλαμάκιον του cappuccino??!!
.
Πρόταση 4: Περισσότεροι εργαζόμενοι με το ίδιο συνολικό κόστος! Σε λίγο θα μας πληρώνουν ανά 2, θα μας βάζουν να μοιραζόμαστε το μεροκάματο! Πίτσα, μπύρα και καφέ στα δύο (τουλάχιστον!).
.
Έρε μετανάστευση που έρχεται!...όσο για την εγχώρια εκμετάλλευση αυτή θα βαρέσει κόκκινα! Η ατάκα "αν δεν σου αρέσει, απο εκεί είναι η πόρτα" θα έχει πολύ σουξέ τα επόμενα χρόνια!