Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Νέο λογότυπο ... συνέχεια.


Τελικά δεν είμαι ο μόνος που δεν του αρέσει η πυλωτή με την ελιά και τη δάφνη. Αυτό όμως που παρατήρησα είναι ότι οι διαμαρτυρίες προήλθαν κυρίως από την πλευρά του Χολαργιώτικου τύπου. Αυτό δηλαδή σημαίνει ότι στους Παπαγιώτες άρεσε;


Θα συμφωνήσω λοιπόν με την άποψη των Χολαργιωτών που δεν τους αρέσει το νέο λογότυπο αλλά δεν μπορώ να πω ότι ο λόγος που δεν μου αρέσει είναι επειδή δεν έχει μέσα κάτι από Περικλή. Εντάξει, ο Περικλής είναι το σήμα κατατεθέν του χωριού μας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τον έχουμε και αφίσα στο δωμάτιο μας.
 
Οι ενστάσεις μου, οι οποίες είναι πολλές και έχουν να κάνουν κυρίως με αποτυχία του έργου να εκπληρώσει τις βασικές σχεδιαστικές αρχές ενός λογότυπου, δεν υπονοούν ή Περικλής ή το χάος. Αν μπορούσε κάποιος δημιουργός να συμπεριλάβει στο λογότυπο τον Περικλή με ένα τρόπο που θα συνδύαζε την ιστορία με την σύγχρονη πόλη που θέλουμε να θεωρούμε το χωριό μας τότε θα ήμουν fan αλλά επειδή δεν ξέρω πως αυτό θα μπορούσε να γίνει (δεν είμαι καλλιτέχνης βλέπεις) δεν θα εστιάσω στον εκπρόσωπο του χρυσού αιώνα.
 
Μια λεπτομέρια που θα ήθελα να σχολιάσω βρίσκεται στο κλαδί της δάφνης (αριστερό κλαδί). Το αρχικό κοτσάνι, χωρίζεται στα δύο με την αριστερή προέκταση να χάνεται πίσω από το πρώτο φύλλο. Εντάξει, γνωρίζω ότι η ζωγραφική εμπεριέχει αφηρημένα στοιχεία και γραμμές αλλά επαναλαμβάνω, δεν πρόκειται για πίνακα πάνω από ένα τζάκι αλλά λογότυπο ενός δήμου του 2012!
 
Σε πρόσφατη ανάρτηση του indobsever.blogspot.gr (με τον τίτλο της οποίας δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ αλλά δεν είναι δική μου δουλειά) είδα, με έκπληξη θα έλεγα, ποιοί δημοτικοί σύμβουλοι υπερψήφισαν το νέο λογότυπο και αναρωτιέμαι...ή δεν έχουν αισθητική, ή δεν έχουν αίσθηση και γνώση του τί είναι λογότυπο και τί εξυπηρετεί ή απλά φοβούνται να αντιπολιτευτούν στην ηγεσία του δήμου. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη επιλογή αλλά αν υπάρχει θα ήθελα πολύ να την ακούσω.
 
Εύχομαι και ελπίζω στο άμεσο μέλλον (μάλλον όχι πριν τις επόμενες δημοτικές εκλογές) να αλλάξει το λογότυπο και ας κρατηθεί το τρέχον ως μια καλλιτεχνική δημιουργία που άστοχα χρησιμοποιήθηκε ως λογότυπο. Και αν θέλει ο προύχοντας του Δήμου ας το πάρει σπίτι του, δεν θα του κακιώσει κανένας νομίζω. Όσο για τους υπολοιπους δημοτικούς υπέρμαχους του νέου λογότυπου, ελπίζω ότι η ψήφος τους να οφείλεται στον κακό φωτισμό της αιθουσας, στην κούραση της ημέρας, στα θολωμένα γυαλιά, στην μυωπία/πρεσβυωπία που ανέβηκε και εύχομαι ότι στην επόμενη προσπάθεια δημιουργίας ενός λογότυπου να έχουν κοιμηθεί καλύτερα πριν ψηφίσουν.
 
Τελικά υπάρχουν πολλοί λόγοι να αναμένω με ανυπομονησία τις επόμενες εκλογές, τόσοι που θα τους ξεχάσω στο τέλος...ευτυχώς προς το παρόν δεν με αφήνουν τα πορίσματα και οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων!