Τετάρτη 18 Απριλίου 2012
Προφητικό το post...!
Δευτέρα 16 Απριλίου 2012
Το χωριό μας έγινε διάσημο...για άλλη μια φορά!
Πηγή: ethnos.gr & myxolargos.gr
Κυριακή 15 Απριλίου 2012
Χρόνια πολλά ... & περισσότερη αισιοδοξία!
Φέτος το Πάσχα αποφάσισα (για πολλούς λόγους, προφανείς και μη) να μείνω στο Χολαργό. Τόσο στον Επιτάφιο όσο και στην Ανάσταση είδα αρκετό κόσμο και παρά την κρίση ο κόσμος φάνηκε να μην είναι σε κατάθλιψη. Θα μου πεις, αυτό δεν φαίνεται από μια βόλτα υπό το φως των κεριών...συμφωνώ. Αλλά είχαν τη διάθεση να μιλήσουν, να γελάσουν και παρά το γεγονός ότι οι κουβέντες αφορούσαν την κρίση κυρίως ο κόσμος έδειχνε τη διάθεση να μην τον πάρει από κάτω.
Για να κρατήσουμε την καλή διάθεση πρέπει να το παλέψουμε ενάντια σε όλα αυτά που μας συμβαίνουν. Χαζεύοντας στο διαδίκτυο έπεσα πάνω σε 6 συμβουλές ενάντια στη κατάθλιψη! Δεν είναι κάτι που δεν ξέρουμε αλλά ας τις ξαναδούμε:
1) Καλός ύπνος, 7-8 ώρες την ημέρα,
2) Σωστή διατροφή,
3) Άσκηση,
4) Πραγματική επικοινωνία και όχι μόνο μέσω κινητών και PCs
5) Φτιάξε μια (ρεαλιστική) λίστα με ότι σε ευχαριστεί και προσπάθησε να βάλεις στο καθημερινό σου πρόγραμμα όσα περισσότερα από τα πράγματα που σε ευχαριστούν μπορείς,
6) Θετική σκέψη
Σάββατο 14 Απριλίου 2012
Πέμπτη 12 Απριλίου 2012
Τετάρτη 11 Απριλίου 2012
Η νέα Φανερωμένης...είναι καλύτερη?
Δευτέρα 9 Απριλίου 2012
Απολογισμός...με το σταγονόμετρο!
Πέμπτη 5 Απριλίου 2012
Erasmus & Erasmus for young Entrerpreneurs, Κινητικότητας ... ενημέρωση!
Είναι γεγονός ότι πηγαίνοντας στο εξωτερικό διανύοντας μια περίοδο σπουδών αποκτάς εμπειρίες, ζεις την περιπέτεια, γνωρίζεις νέους φίλους και έρχεσαι σε επαφή με εκπαιδευτικά συστήματα άλλων χωρών.
Ταυτόχρονα όμως με την εμπειρία, πρόσφατες έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι προοπτικές εύρεσης εργασίας αυξάνονται αισθητά για κάποιον που έχει περάσει κάποιο χρονικό διάστημα στο εξωτερικό. Πρώην φοιτητές του ERASMUS και κυρίως όσοι έμειναν για μεγάλο διάστημα έξω (6-12 μήνες), συχνά επιτυγχάνουν βρίσκοντας εργασία που σχετίζεται με ικανότητες που αποκτώνται ή ενισχύονται κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο εξωτερικό, όπως γλωσσικές δεξιότητες, γνώσεις για το σύστημα της χώρας που τους φιλοξενούσε, πολύ καλή εξοικείωση με την κουλτούρα και τον πολιτισμό της χώρας υποδοχής. 'Oταν γνωρίζεις τον κόσμο έξω από την πατρίδα σου ανοίγουν οι ορίζοντές σου, σκέφτεσαι διαφορετικά και αυτό μας χρειάζεται αυτό τον καιρό!
Οι Ποδηλάτες στο συμβούλιο δημοτικής κοινότητας Παπάγου!
Οι Ποδηλάτες Παπάγου-Χολαργού το είχαν προαναγγείλει πως θα καταθέσουν στο Δήμο μας την πρότασή τους για τη δημιουργία δρόμων συνύπαρξης αυτοκινήτων και ποδηλάτων. Και έτσι έγινε. Την Πέμπτη στις 29 Μαρτίου, τρεις εκπρόσωποι της συλλογικότητας βρέθηκαν στο συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου για να παρουσιάσουν τα οφέλη που έχει η χρήση ποδηλάτου και να εξηγήσουν τι σημαίνει δρόμος συνύπαρξης. Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για διαδρομές κατάλληλα σηματοδοτημένες με εικόνα ποδηλάτου, τόσο σε πινακίδες όσο και επάνω στο οδόστρωμα, ώστε να δίνουν στους οδηγούς αυτοκινήτων την πληροφορία ότι θα πρέπει να σέβονται την κίνηση των ποδηλατιστών και τα όρια ταχύτητας (30χλμ/ώρα) και να αποφεύγουν τις επικίνδυνες προσπεράσεις. Δεν απαιτούνται ειδικά έργα διαμόρφωσης και ο ασφαλτοτάπητας θα παραμείνει ως έχει.
Για την πρότασή, έχουν ληφθεί υπόψη η υπάρχουσα διαμόρφωση, οι υψομετρικές διαφορές, η χρήση και ιδιαιτερότητες του οδικού δικτύου μέσα στο δήμο, η διευκόλυνση της πρόσβασης στο μετρό, η διευκόλυνση της πρόσβασης σε σχολεία, χώρους άθλησης, και συνάθροισης κοινού (δημοτικά καταστήματα, εμπορικά κέντρα, χώροι αναψυχής κ.α.), η σύνδεση με τους όμορους δήμους και φυσικά η καθημερινή εμπειρία των ποδηλατών από τη χρήση του ποδηλάτου
Οι δρόμοι που προτείνουν να ενταχθούν στις "Διαδρομές Συνύπαρξης" είναι:
Κύπρου, Ιωνίας, Νευροκοπίου, Ζακυνθυνού, Πίνδου, Αργυροκάστρου, Μπλέσσα, Καρναβία, Καραλή, Ζησιμοπούλου, Παναγιώτου, Βλαχάβα, Μακεδονίας, Χατζηκωσταντή, Λάρνακος, Πάφου, Χειμάρας, Στρ. Παπάγου, Πεντέλης, Ελ Βενιζέλου, Βουτσινά, Ξανθίππου, Αγ. Ι. Θεολόγου, Ευτέρπης, Ερατούς, Υμηττού, Μ. Μπότσαρη, Β. Μελά, 25ης Μαρτίου, Καραϊσκάκη, Μπουμπουλίνας, Χρ. Σμύρνης, Αγ. Τριάδος, Κεραμικού, Βεντούρη, Φανερωμένης, Μιλτιάδου, Αγ. Γερασίμου, Ψαρών, Ικαρίας, Σύρου, Τήνου, Εθν. Αντιστάσεως, Μενίππου, Χίου, Λοχ. Δεδούση.
Οι αντιδράσεις των μελών του συμβουλίου Παπάγου ήταν θετικές γι αυτό και συνεχάρησαν τους ποδηλάτες για την παρουσίαση. Ωστόσο, δεν προχώρησαν σε κάποια απόφαση καθώς πρόκειται για ένα θέμα που θα έπρεπε να συζητηθεί από κοινού με το συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού. Επισημάνθηκε ωστόσο ότι η πρόταση των ποδηλατών θα μπορούσε να υλοποιηθεί αρχικά σε λιγότερους δρόμους, σε πιλοτικό επίπεδο.
Αναφορά στο σχέδιο των ποδηλατών έγινε και στο Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού την επόμενη μέρα. Χωρίς την παρουσία εκπροσώπων των ποδηλατών, η Τζίνα Αρβανίτη έθιξε το ζήτημα και τόνισε ότι στην κοινή συνεδρίαση των τοπικών συμβουλίων που έχει δρομολογηθεί θα πρέπει να υπάρχει χάρτης κυκλοφοριακής ρύθμισης που θα δοθεί από την τεχνική υπηρεσία διότι υπάρχουν δρόμοι που έχουν προβλεφθεί να γίνουν ήπιας κυκλοφορίας. Τέλος, ανέφερε ότι οι ποδηλάτες έχουν στείλει ένα προτεινόμενο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ στο οποίο θα μπορούσε να ενταχθεί το έργο και να χρηματοδοτηθεί. Να σημειώσουμε ωστόσο ότι οι ποδηλάτες έχουν λάβει ως δεδομένο την έλλειψη σχετικής υποδομής και των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου γι αυτό και το κόστος που απαιτείται για κάτι τέτοιο είναι ελάχιστο. Το μόνο που απαιτείται σίγουρα είναι πολιτική και κοινωνική βούληση.
...γιατί όχι και στο Χολαργό?
"...και τί να κάνω;" αναρωτιούνται οι περισσότεροι. Πολλοί όπως είναι λογικό και επόμενο έχουν τόσα άλλα πράγματα να σκεφτούν που η ουσιαστική συμμετοχή και η εμπλοκή στα δημοτικά κοινά είναι το τελευταίο που τους απασχολεί. Αυτός φυσικά είναι ο λόγος που τα του Δήμου, παλιού και νέου, είναι υπόθεση "οικογενειακή" τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά. Μήπως ήρθε η ώρα αυτό να αλλάξει; Τόσους αξιόλογους δημότες έχει το χωριό μας, ανθρώπους που σίγουρα θέλουν να δουν το Χολαργό μας να ανθίζει, και πάλι κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά. Ούτε πυρηνική φυσική είναι, ούτε απαιτεί κομματικοποίηση (αν κάποιος δεν το επιθυμεί), ούτε να φιλάς κατουρημένες ποδιές είναι απαραίτητο....αυτό που χρειάζεται είναι όρεξη, μεράκι και χρόνο φυσικά.
Μήπως να το σκεφτούμε...;
Νομίζω ότι έχουμε πολύ καιρό να το σκεφτούμε (μέχρι το 2014) αλλά αν δεν κάνουμε κάτι τότε είμαστε όλοι υπεύθυνοι. Το να σκάσει μύτη μια δημοτική παράταξη ένα μήνα πριν τις εκλογές δεν λέει τίποτα. Αυτό που χρειάζεται είναι να έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει μέσα στο χρόνο προτάσεις, πολιτικές, αξιόλογες ομάδες και μηχανισμούς ανάπτυξης και υλοποίησης μόνο και μόνο για να έχει τον χρόνο να παρουσιάσει και να στηρίξει τις θέσεις του και να αξιολογηθεί από τον κόσμο. Να δωθεί στους συνδημότες ο χρόνος να ακούσουν, να αξιολογήσουν, να αντιπολιτευθούν και τελικά να αποφασίσουν αλλά αυτό να μην γίνει εν θερμώ και χωρίς πραγματικές εναλλακτικές!
Λέτε να ήρθε η ώρα;