Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

...γιατί όχι και στο Χολαργό?


"Τί να ψηφίσω έτσι όπως τα έκαναν...;" Φαντάζομαι ότι πολλοί σκέφτονται το ίδιο ενόψει των εθνικών εκλογών που όπως όλα δείχνουν θα γίνουν (για αρχή τουλάχιστον) αρχές Μαΐου.
Οι προσπάθειες που κάνουν για να μας πείσουν ότι έχουν αλλάξει οι καταστάσεις άρα και αυτοί νομίζω ότι δεν πείθουν κανένα. Η ίδια κατάσταση, σε γενικές γραμμές, νομίζω ότι ισχύει και στο χωριό μας. Έργα-γεφύρια της Άρτας, αθλητικές εγκαταστάσεις εγκαταλελειμένες, δημοτικό κοινωνικό πρόσωπο ανύπαρκτο, ουσιαστικές παρεμβάσεις last year, ισότιμη μεταχείριση των δύο Δήμων στα χαρτιά και ούτε και τόσα άλλα "όμορφα" συμβαίνουν στα μέρη μας. Η αλήθεια είναι ότι δεν γνώριζα πολλά για το πανηγυράκι που έχει στηθεί στο Δήμο μας αλλά λίγο κάποια blogs (τα γραφόμενα των οποίων φυσικά δεν πρέπει να καταπίνονται αμάσητα), λίγο κάποιες τοπικές εφημερίδες (ομοίως με τα blogs) και πολύ η φυσική μου παρουσία στον χώρο με βοήθησαν να καταλάβω ότι η συντριπτική πλειονότητα των εμπλεκομένων στα κοινά του Δήμου έχουν ως βασικό κίνητρο τη ματαιοδοξία τους, τον τσάμπα καφέ στα καφέ του χωριού και το εξτραδάκι που σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι -άκι αλλά -άρα!


"...και τί να κάνω;" αναρωτιούνται οι περισσότεροι. Πολλοί όπως είναι λογικό και επόμενο έχουν τόσα άλλα πράγματα να σκεφτούν που η ουσιαστική συμμετοχή και η εμπλοκή στα δημοτικά κοινά είναι το τελευταίο που τους απασχολεί. Αυτός φυσικά είναι ο λόγος που τα του Δήμου, παλιού και νέου, είναι υπόθεση "οικογενειακή" τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά. Μήπως ήρθε η ώρα αυτό να αλλάξει; Τόσους αξιόλογους δημότες έχει το χωριό μας, ανθρώπους που σίγουρα θέλουν να δουν το Χολαργό μας να ανθίζει, και πάλι κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά. Ούτε πυρηνική φυσική είναι, ούτε απαιτεί κομματικοποίηση (αν κάποιος δεν το επιθυμεί), ούτε να φιλάς κατουρημένες ποδιές είναι απαραίτητο....αυτό που χρειάζεται είναι όρεξη, μεράκι και χρόνο φυσικά.

Μήπως να το σκεφτούμε...;

Νομίζω ότι έχουμε πολύ καιρό να το σκεφτούμε (μέχρι το 2014) αλλά αν δεν κάνουμε κάτι τότε είμαστε όλοι υπεύθυνοι. Το να σκάσει μύτη μια δημοτική παράταξη ένα μήνα πριν τις εκλογές δεν λέει τίποτα. Αυτό που χρειάζεται είναι να έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει μέσα στο χρόνο προτάσεις, πολιτικές, αξιόλογες ομάδες και μηχανισμούς ανάπτυξης και υλοποίησης μόνο και μόνο για να έχει τον χρόνο να παρουσιάσει και να στηρίξει τις θέσεις του και να αξιολογηθεί από τον κόσμο. Να δωθεί στους συνδημότες ο χρόνος να ακούσουν, να αξιολογήσουν, να αντιπολιτευθούν και τελικά να αποφασίσουν αλλά αυτό να μην γίνει εν θερμώ και χωρίς πραγματικές εναλλακτικές!

Λέτε να ήρθε η ώρα;