Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Απορίες σχετικά με τους υποψήφιους δημάρχους vol.2 - Τίγκας


Όπως έχω ξαναπεί πρέπει να επιλέξουμε τον λιγότερο κακό υποψήφιο για τη δημαρχία του χωριού μας για αυτό και έχω απορίες σχετικά με την υποψηφιότητα και του κ. Τίγκα. Συγκεκριμένα:

- Τί σχέση έχει ο κ. Τίγκας με τη Χρυσή Αυγή; Να βγει να πει ξεκάθαρα και αυτός αν επικροτεί ή αποκηρύσσει την εν λόγω οργάνωση και την πολιτική της θέση και προσέγγιση της δημοκρατίας.

- Τελικά πως θα γίνεται ο επιμερισμός των πιστώσεων στις δύο κοινότητες; Βάσει πληθυσμού ή έκτασης; Μήπως να γίνει ανάλογα με τη συμμετοχή στις πιστώσεις; Τα δημοτικά τέλη υπολογίζονται κυρίως βάσει της επιφάνειας κατοικίας και στον Χολαργό υπάρχουν πολλαπλάσιες κατοικίες λόγω του σημαντικά μεγαλύτερου αριθμού πολυκατοικιών. Η επιφάνεια του Χολαργού είναι 3,95τ.χλμ ενώ του Παπάγου 3,1τ.χλμ ενώ σε πληθυσμό ο Χολαργός έχει υπερδιπλάσιο πληθυσμό από τον Παπάγο (αν και ο υπολογισμός έχει γίνει με αναλογιστικές μεθόδους για τον Παπάγο). Οπότε είναι εύκολα αντιληπτό ότι σαφώς δικαιότερη κατανομή είναι αυτή βάσει της συνεισφοράς στις πιστώσεις και αμέσως δικαιότερη αυτή που θα βασίζεται στον πληθυσμιακό δείκτη. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να ξεκαθαρίσει ο υποψήφιος δήμαρχος.