Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Ερ. Θές να τα φτιάξουμε; Απ.Δεν μπορώ, σε βλέπω σαν δημοτικό σύμβουλο!


Διάβασα στην ανάρτηση του myxolargos.gr ότι έχουμε 560 υποψήφιους δημοτικούς/τοπικούς συμβούλους και η αλήθεια είναι ότι μου φάνηκε απίστευτα αστείο. Για άλλη μια φορά αποφάσισαν τα παραταξιακά επιτελεία να "παίξουν" με την ποιότητα! 


Τόσο καιρό οι υποψήφιοι δημοτάρχοντες προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι υποψήφιοι του κάθε συνδυασμού είναι οι καλύτερες επιλογές για το επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Το μόνο που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι παραιτήθηκαν από την δημιουργία ενός πραγματικά ποιοτικού ψηφοδελτίου και προσπαθούν να μαζέψουν και τη κουτσή Μαρία για να παίξουν το χαρτί της ποσότητας και όχι της ποιότητας. Η απουσία εμπιστοσύνης στην παράταξη τους να πείσει τους συγχωριανούς μας για την ποιότητα των υποψηφίων τους οδήγησε στο εύκολο χαρτί της ποσότητας. Αν βάλουν τη Σάρα και τη Μάρα στο ψηφοδέλτιο λίγο η οικογένεια, λίγο οι γείτονες, οι φίλοι και οι λοιποί παρατρεχάμενοι θα δώσουν έναν συμπαθητικό αριθμό ψηφαλακίων.


Και το πακέτο είναι ότι ενώ αναμφισβήτητα υπάρχουν κάποιοι άξιοι άνθρωποι (αυτό μάλλον πρέπει να το τονίσω για να μην έχουμε παρεξηγήσεις: υπάρχουν άξιοι υποψήφιοι!), έτοιμοι και κυρίως ικανοί, να προσφέρουν στο χωριό μας, δεν είναι εύκολο να παρουσιάσεις την αξία τους όταν θα κλωτσήσουν οι λοιποί γνωστοί και φίλοι "που είναι φίλοι και σε στηρίζουν χρόνια"!

Αυτό που είδα είναι κάποια σκόρπια, επιγραμματικά και κυρίως όμορφα παρουσιασμένα βιογραφικά στοιχεία των υποψηφίων χωρίς να γίνεται πουθενά λόγος για το τι πραγματικά μπορεί να προσφέρει ο κάθε ένας από αυτούς.


Απογοήτευση μεγάλη λοιπόν ακόμα και από κάποιες παρατάξεις που ξεκίνησαν με πολλές υποσχέσεις (εννοείται το 1/100 κρατούσαμε αλλά κάτι είναι και αυτό). Τόσο κλισέ, παλαιομοδίτικες, βλαχομπαρόκ, καφενειακές προεκλογικές εκστρατείες δεν περίμενα η αλήθεια είναι αλλά όχι και έτσι! Και αυτοί που ξεκίνησαν με περισσότερη φόρα τελικά κλάταραν στην πορεία μην μπορώντας να υποστηρίξουν το προεκλογικό πρόγραμμα που προέκυψε από ένα συμπαθητικό google search. 


Για αυτό λοιπόν τα κριτήρια επιλογής υποψηφίων δημοταρχόντων θα χαμηλώσουν και οι απαιτήσεις θα περιοριστούν (to be continued).