Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Χολαργιώτες τη βρήκαν τη λύση!

 

Μπορεί η κρίση να μας έχει χτυπήσει την πόρτα, να έχει μπει μέσα και να έχει αράξει στο κρεβάτι μας αλλά οι Έλληνες πάντα βρίσκουμε τρόπο να περνάμε καλά! Τον τελευταίο καιρό βολτάροντας στο χωριό μας πρόσεξα ότι όλο και περισσότεροι, κυρίως νέοι, αράζουν σε πάρκα, πλατείες και στους πρόποδες του Υμηττού με την μπύρα, τον καφέ τους και ότι άλλο γουστάρουν και απολαμβάνουν τη φύση. Τελικά έπρεπε να έρθει η κρίση για να απολαύσουμε κάτι που είναι τόσο ωραίο και τόσο καιρό το είχαμε δίπλα μας.



Το γειτονικό μας βουναλάκι έχει πανέμορφα μέρη και καταπληκτικά μονοπάτια για να περπατήσει ή να αράξει κάποιος. Οι περισσότεροι φαντάζομαι ξέρουν την Καλοπούλα η οποία όμως μαζεύει πια πολύ κόσμο. Οπότε αν κάποιος θέλει ακόμα περισσότερη ησυχία, σίγουρα θα βρει ένα μέρος χωρίς να ψάξει ιδιαίτερα.


Δημοφιλές μέρος για αραλίκι, κυρίως το βράδυ που δεν επιτρέπεται να ανέβεις ψηλά στον Υμηττό, αποτελούν τα παγκάκια στο πλάι του δρόμου που οδηγεί στην Αττική Οδό. Κάθε βράδυ είναι γεμάτα κόσμο που πίνει τις μπύρες του φθηνά και χαλαρά χωρίς να σκέφτεται πόσα θα χαλάσει στα μπαράκια της γειτονιάς.
 
Η αλήθεια είναι ότι και εγώ τους τελευταίους μήνες, ειδικά από τότε που άνοιξε ο καιρός για τα καλά, πηγαίνω συχνά πυκνά στον Υμηττό και πολύ μου αρέσει. Στην αρχή με χάλαγε που είχε πολύ κόσμο αλλά τελικά μου αρέσει το γεγονός ότι οι Χολαργιώτες αποφάσισαν να την δουν αλλιώς και να αλλάξουν συνήθειες. Μακάρι να το πάμε έτσι μέχρι τα Χριστούγεννα!
 
Ευχαριστώ τον Μ. για την τελευταία φωτογραφία. Μας αρέσει!