Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;


Χθες πέτυχα στη διαύγεια την παρακάτω απόφαση:


ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΙΘ.

1764

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ

-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Έχοντας υπ’ όψιν:
....

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Προσλαμβάνουμε από 1 Οκτωβρίου 2012 τον Κων/νο Φιλιππακόπουλο του Νικολάου, ως Ειδικό Συνεργάτη, για την επικουρία του Δημάρχου κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Ο ανωτέρω θα υπόκειται στην ιεραρχική εξάρτηση του Δημάρχου και θα ασκεί καθήκοντα επιτελικά χωρίς αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιασδήποτε μορφής. Θα παρέχει συμβουλές και θα διατυπώνει εξειδικευμένες γνώσεις, γραπτά ή προφορικά για θέματα Ο.Τ.Α. στον τομέα δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας καθώς και για την εξεύρεση πόρων μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Για την πρόσληψη θα υπογραφεί ειδική σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου από την οποία θα συναφθεί η εργασιακή σχέση και θα αρχίσει η υποχρέωση για παροχή υπηρεσιών.

Η δαπάνη μισθοδοσίας προϋπολογίζεται σε 1942,93 ευρώ μηνιαίως και θα βαρύνει τους ΚΑ 00.6031.0004 και ΚΑ 00.6053.0004 του προϋπολογισμού του Δήμου Παπάγου – Χολαργού για το έτος 2012.
ΑΔΑ: Β4ΘΔΩΞ1-ΕΙ6

 
Και αναρωτιέμαι...μετά από 850 χρόνια δημαρχίας στη Λόξα και το Κάλλος και με την κρίση που αντιμετωπίζουμε δεν μπόρεσε να βρει έναν υφιστάμενο υπάλληλο από αυτούς που δεκαετίες τώρα διορίζει για να τον βοηθήσει στο "έργο" του; Έπρεπε να επιβαρύνει τον Δήμο με €1.942,93 μηνιαίως; Και πες ότι το κάνει γιατί θέλει ένα πυρηνικό φυσικό με 8 masters, 10 γλώσσες και πτυχίο karate, krav maga και γνώσεις μετεωρολογίας, μαγειρικής και πέταγμα αετού...ας βγάλει μια προκήρυξη. Φαντάζομαι ότι μιλάμε για θέση μετακλητού υπαλλήλου οπότε δεν ειναι υποχρεωμένος να το κάνει αλλά εκεί θα φανεί η μαγκιά του. Θα δείξει ότι όλα γίνονται αξιοκρατικά και με διαφάνεια! Καλό ε;;;;;; 
 
 
Φαντάσου όμως ότι μετά από τόσες θητείες δημάρχου δεν έκρινε κανένα υφισταμενο δημοτικό υπάλληλο ικανό να ανταποκριθεί στις τεράστιες απαιτήσεις δημοσίων σχέσεων, επικοινωνίας και εξεύρεσης πόρων μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων (ναι!, αυτά που νομίζει ότι είναι προγράμματα για καλλιέργεια εξωτικών φυτών στα οροπέδια του Bhutan!).
 
 
Τελικά η κοροϊδία γίνεται μέσα στα μούτρα μας. Που είναι εκείνοι οι δημοτικοί υπάλληλοι, συμπολίτευση ή/και αντιπολίτευση να τον βάλουν λίγο στη θέση τους; Μήπως είναι τόσο πρόβατα που δεν δεν τολμάνε να πάνε κόντρα στο ναύαρχο; Τόσο μαγαζάκι πια; ... ή μάλλον μαντρί αφού είναι γεμάτο πρόβατα!
 
 
Και να κλείσω με κάτι άσχετο αλλά σχετικό συγχρόνως...δεν ξέρω ποιός βρισκόταν χθες μετά τα μεσάνυχτα σε κάποιο από τα μαγαζιά (καφέ) δίπλα στο εμπορικό της Περικλέους αλλά το δημαρχιακό αυτοκίνητο (Saab) χθες το βράδυ είχε παρκάρει στη γωνία Περικλέους & Κεραμεικού κλείνοντας τελείως τη ράμπα για τους αναπήρους. Μπράβο στο Δήμαρχο μας ή σε όποιον χρησιμοποίησε το αυτοκίνητο του για υπηρεσιακούς λόγους 01:00 το πρωί που έδειξε τον απαιτούμενο σεβασμό στα άτομα με ειδικές ανάγκες της περιοχής μας.