Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Ανεργία στο Χολαργό.


Σήμερα το πρωί κυκλοφόρησα λίγο στο χωριό μας μιας και είχα άδεια και παρατήρησα ότι πολλοί συγχωριανοί μας, νέοι κυρίως, είτε βόλταραν είτε έκαναν διάφορες καθημερινές δουλειές (λαϊκή, super market, ταχυδρομείο κτλ) είτε ήταν σε κάποια καφετέρια. Θεωρώ ότι το φαινόμενο αυτό είναι αποτέλεσμα της ανεργίας και αντιλαμβάνομαι ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά ούτε για το Χολαργό.


Δεν περίμενα ότι εδώ στο χωριό μας, θα ήμασταν όλοι μεσα στην καλή χαρά, με τις δουλειές μας, χωρίς να μας απασχολεί η γενικότερη κατάσταση, αλλά μου κακοφάνηκε να υπάρχει τόσος ανενεργός νέος κόσμος. Και δεν μιλάμε για τεμπέληδες νεοάεργους αλλά για άτομα με μόρφωση που απλά δεν μπορούν να βρουν δουλειά και δυστυχώς σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο του εξωτερικού.


Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (στοιχεία Μαίου 2012), η ανεργία έχει τρελό σουξέ σε άτομα <34 2010="2010" font="font">


Όπως βλέπετε και στον παραπάνω πίνακα, η Αττική έχει ανεργία ~22,5%, αρκετά υψηλή παρά το γεγονός ότι έπεσε ελαφρά σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες πλησιάζοντας τα επίπεδα του 12/2011. Μακάρι να ισιώσουν λίγο τα πράγματα αν και φοβάμαι ότι θα αργήσει να έρθει αυτή τη ημέρα. Ας ήμαστε αισιόδοξοι τουλάχιστον.
 
Δεν ξέρω τί θα γίνει τους επόμενους μήνες, ειδικά τώρα που είναι έτοιμα προς ανακοίνωση και εφαρμογή τα νέα μέτρα που θα τσακίσουν κυρίως τους συνταξιούχους. Ελπίζω να βγω ψεύτης αλλά υποψιάζομαι ότι το περσινό ανοιξοκαλόκαιρο θα είναι light σε σχέση με το φετινό φθινόπωρο. Άσε που δεν θέλω να σκέφτομαι για το πόσοι τελικά θα φύγουν έξω. Πακέτο!