Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Πολύ παπαρολογία ρε φίλε!


Εντάξει, βρισκόμαστε εδώ και καιρό σε περίοδο κρίσης, συνεχούς ύφεσης και λιτότητας χωρίς ενδείξεις άμεσης ανάκαμψης. Είναι λογικό κάποιοι να μην βρίσκονται στην καλύτερη τους φάση και άλλοι να νοιώθουν το άδικο να τους πνίγει. Όλα καλά και κατανοητά μέχρι εδώ, όλοι, λίγο πολύ στην ίδια φάση είμαστε...αλλά εμείς τουλάχιστον δεν παπαρολογούμε ασταμάτητα.


Τον τελευταίο καιρό έχω παρατηρήσει ότι η παπαρολογία έχει γίνει εθνικό άθλημα. Παπαρολογία στο δρόμο, στο μετρό, στα cafe, στα bars αλλά και στα blogs και σε διάφορα sites ενημερωτικά και μη. Έχουν βαλθεί κάποιοι να μας πείσουν ότι αυτοί ξέρουν, αυτοί αντιλαμβάνονται, αυτοί βλέπουν μακριά, αυτοί θα μας δείξουν το φως.
 
Αυτή η παπαρολογία έχει καταντήσει κουραστική με τον καιρό και στην τελική δεν με ενδιαφέρει ρε φίλε τι λες. Αφού γνωρίζεις κάνε κάτι ή σκάσε. Το ότι εσύ πιστεύεις ότι είσαι ο μονοφθαλμός ανάμεσα στους τυφλούς δεν σημαίνει ότι αυτή είναι η μόνη πιθανή αλήθεια. Ενδέχεται να είσαι ο γραφικός που απλά σε γράφουμε στα @@ μας και βαριόμαστε πια να ασχολούμαστε μαζί σου, το έχεις σκεφτεί αυτό?
 
Για αυτό σταμάτα να μου πιπιλάς τα αυτιά στο δρόμο, στο μετρό και όπου αλλού βρίσκονται και άλλοι εκτός από εσένα.Επίσης συνέχισε, αν θέλεις, να γράφεις παπαριές αλλά περιορίσου στο μαγαζάκι σου, στους 1-2 που έχουν όρεξη και διάθεση να παπαρολογίσουν μαζί σου και μην ασχολείσαι με τους γύρω σου. Πόση παπαρολογία να αντέξουμε και εμείς? 
 
Στην τελική αν είσαι αργόσχολος, ξεκίνα ένα hobby, bird-watching ίσως, θα σου ηρεμήσει και τα νεύρα!