Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Τί έγινε ρε παιδιά, ξεκίνησαν και δεν το πήρα πρέφα;


Ξεκίνησε, λέμε τώρα, η νέα σχολική χρονιά και όπως είναι "φυσιολογικό" οι μαθητές, ειδικά αυτοί των τελευταίων τάξεων του Λυκείου, ξεκίνησαν τα φροντιστήρια. Όχι όλοι φυσικά αλλά όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τα δίδακτρα. Πολλοί φαντάζομαι θα είχαν πιστέψει όλες τις υποσχέσεις και τις εξαγγελίες της δημοτικής αρχής και θα περίμεναν, μάταια όπως μέχρι στιγμής αποδεικνύεται, να μπορέσουν να γράψουν τα παιδιά τους στο κοινωνικό φροντιστήριο που θα-θα-θα δημιουργούσε ο Δήμος σε συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές και εθελοντές εκπαιδευτικούς.


Ελπίζω να είμαι απλά ανενημέρωτος και να έχει ξεκινήσει μια τέτοια διαδικασία γιατί τα δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα θα δώσουν μια τεράστια οικονομική ανάσα στους γονείς που, καθόλου άδικα, θεωρούν τη σωστή και πλήρη μόρφωση των παιδιών τους ανελαστική δαπάνη. Και στην τελική, αν θέλω να γίνω λίγο κάφρος και να κυλιστώ στο βούρκο της λιγδο-νοοτροπίας πολλών από τους εμπλεκόμενους στα κοινά του Δήμου, έχω να τους πω ότι αν θέλουν να το παίξουν καλοί και κοινωνικά ευαίσθητοι, κοινώς να λαϊκήσουν, το κοινωνικό φροντιστήριο είναι ένα πολύ καλό "εργαλείο"¨για να τσιμπήσουν πολλά ψιφαλάκια!



Και ας πάμε σε ένα άλλο θέμα τώρα που πιάσαμε τα της εκπαίδευσης...τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης που υποτίθεται ότι είχαν μπει στην τελική φάση υλοποίησης και για τον δικό μας Δήμο, τί απέγιναν; Πέρα από την εκπαίδευση των νέων, ειδικά σε περιόδους οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η δια βίου μάθηση μπορεί να αποτελέσει σημαντικότατο εργαλείο προς την κοινωνική, επαγγελματική αλλά και ψυχολογική ανάταση όλων αυτών που βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Σύμφωνα με μελέτες η δια βίου μάθηση είτε για καθαρά εμπλουτισμό του βιογραφικού είτε για προσωπική ολοκλήρωση, αποτελεί ένα από τα καλύτερα αντίδοτα στην κατάθλιψη και τον κοινωνικό αποκλεισμό. 

Ξέρω ήδη την απάντηση...."Φταίει το Υπουργείο Παιδείας και η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης". Πώς γίνεται να φταίει για τον Δήμο μας και να μην φταίει για πολλές άλλες δεκάδες Δήμων ανα την Ελλάδα που έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες από την άνοιξη και τώρα βρίσκονται στη φάση των εγγραφών και σχηματισμού των τμημάτων, ε?

Αν είναι προτεραιότητα για τον Δήμο να βάζει καινούργια σημαιάκια στους δρόμους κάθε φορά, να επισκευάζει για 100η φορά τα ίδια και τα ίδια οχήματα στους ίδους και στους ίδους προμηθευτές, πάντα φυσικά με απευθείας ανάθεση και τόσες άλλες δαπάνες "προτεραιότητας" αντί να οργανώνει την εκπαίδευση των δημοτών του, τότε νομίζω ότι ήρθε η ώρα της σύνταξης για την συντριπτική πλειονότητα των μελών αυτής της δημοτικής αρχής (καλά, αυτό το νομίζω ούτως ή άλλως αλλά λέμε τώρα)!

Πότε θα καταλάβουν οι δεινόσαυροι της τοπικής αυτοδιοίκησης ότι δεν μας ενδιαφέρουν τα πλακόστρωτα σε δρόμους που δεν έχουν καμία προοπτική εκτεταμένης χρήσης από πεζούς, τα φανταχτερά σημαιάκια και οι ανθοδέσμες σε κάθε νέα εκδήλωση, τα τόσα σωματεία που χρηματοδοτούνται από τον Δήμο κτλ κτλ αλλά κυρίως η εκπαίδευση, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, τα πάρκα, οι ποδηλατόδρομοι, η καθαριότητα,ε;;;

Άντε σπίτια σας! Μόνο καλό θα κάνετε. Πάψτε να ταλαιπωρείτε τον κόσμο και να σκορπάτε τα χρήματα των δημοτών σε @@ για να κάνετε το κομμάτι σας στα παλικάρια στο καφενείο, άντε στο καλό μην πω τίποτα χειρότερο!