Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Τί το θες το γήπεδο και τα φώτα όταν έχεις ανθοστήλες και καναπεδάκια;;;!


Ένα γήπεδο έχει το χωριό μας που γεμίζει με κόσμο καθημερινά εδώ και χρόνια προσφέροντας ευκαιρία άθλησης σε πολύ κόσμο, γήπεδο το οποίο εδώ και καιρό έχει αφεθεί στην μοίρα του. Είναι δυνατόν να δαπανά ο Δήμος χρήματα σε π@π@ριές και PR-ιλίκια και να μην δίνει πέντε φράγκα να συντηρήσει το γήπεδο αυτό;!

Απόψε που περνούσα από εκεί είδα ότι από τις 24 λάμπες του γηπέδου μπάσκετ ανάβουν οι 8 (οι 6 λάμπες του ενός στύλου είναι όλες καμμένες!) με αναλογία ανά στύλο 3-3-2-0! Οι κάδοι είναι διαλυμένοι, η πόρτα δεν κλειδώνει ποτέ, η λαμαρίνα του μικρού υποστέγου της εισόδου έχει πέσει με κίνδυνο να χτυπήσει κανένα παιδί, τα διχτάκια είναι ψιλοσκισμένα, τα παγκάκια, όσα δεν έχουν σπάσει, είναι σε άθλια κατάσταση, σκουπίδια παντού και σε λίγο θα βγει ξανά η πίσσα από τη φθορά του δαπέδου! Όσο για το γήπεδο τένις τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Ανάβουν 3 από τις 8 λάμπες με αναλογία ανά στύλο 2-1-0-0 (οι λάμπες της μίας πλευράς είναι όλες καμμένες!), το γήπεδο είναι γεμάτο πεσμένα φύλλα ενώ στη μία πλευρά βρίσκεται ένα σπασμένο κλαδί λεύκας!

Αντί λοιπόν να κάνουν τον κόπο να συντηρήσουν το γήπεδο όπου παίζουν τόσα παιδιά δαπανούν τα χρήματα των δημοτών σε "ανταλλακτικά" αυτοκινήτων, μπουφέδες και σημαιάκια! Επειδή αυτοί έχουν να τρέξουν από την χούντα πρέπει να μην αθλείται κανένας στο χωριό μας;;; Δείτε που πάνε τα χρήματα που μας παίρνει ο Δήμος για να ικανοποιεί φίλους και γνωστούς (ενδεικτικά και με αντίστροφή χρονολογική σειρά - πηγή "Διαύγεια"):


Οι παραπάνω δαπάνες αφορούν τον τελευταίο μήνα. Για τις εκδηλώσεις πάνε οι "κουλτουριάρηδες" ή για να φάνε και να στολίσουν το ανθοδοχείο τους;;; Το καλύτερο βέβαια είναι το παρακάτω:



Η παραπάνω απόφαση (ΑΔΑ) αφορά στη "Διάθεση πίστωσης για τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ Δήμου Παπάγου - Χολαργού, έτους 2013" (Ιούλιος 2013). Όπως διαβάζετε χρειάζονται €23.000 για διάφορες δαπάνες, που εκτός από τις αμοιβές των καλλιτεχνών και των συνεργείων, οι υπόλοιπες θα μπορούσαν να είναι πολύ πολύ πολύ πιο χαμηλές και κάποιες από αυτές δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. 

Επίσης, κάποιος δεν ξέρει ελληνικά καθώς δυσκολεύομαι να υπολογίσω πως το μεγαλύτερο μέρος των €23.000 είναι €3.000!! Βλέπεις εξειδικεύθηκε πίστωση €20.000 για να καλύψει το "μικρότερο" υπόλοιπο που δεν θα καλυφθεί από το μίσθωμα του θεάτρου! 

Και με δεδομένα τα παραπάνω είναι "λογικό" και "επόμενο" να ....μην μπορούν να αλλάξουν 5 λάμπες στα γήπεδα της Περικλέους και να συντηρήσουν τον χώρο!