Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Κάδοι για πέταμα!


Διαβάζοντας τον τοπικό τύπο είδα ότι αρκετοί συγχωριανοί μας διαμαρτύρονται για την κατάσταση των κάδων. Λέω να γίνω και εγώ ένας από αυτούς. Αν κάνει κάποιος μια βόλτα στο χωριό μας θα δει πολλούς κάδους σκουπιδιών σε κατάσταση απαράδεκτη. Σε κάποιους λείπουν τα καπάκια, έχουν σπάσει οι λαβές, έχουν φύγει οι ρόδες κτλ. Φαντάσου ότι κάποια εποχή με χαλούσε το γεγονός ότι δεν τους πλένουν και βρωμάνε! Πόσο γραφικός;!

Πέρα από το γεγονός ότι στην κατάσταση που είναι οι κάδοι δυσκολεύουν τους υπαλλήλους της καθαριότητας μιας και παλεύουν να τους μετακινήσουν για να τους κουμπώσουν στα οχήματα της καθαριότητας, δεν είναι και εύκολο να ανοίξουν με αποτέλεσμα πολλοί "ορεξάτοι" συγχωριανοί μας να αφήνουν τα σκουπίδια στο πεζοδρόμιο ή στον δρόμο. Με τη ζέστη και τα αδέσποτα το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό. 

Ευκαιρία, τώρα που έρχονται εκλογές και οι υποψήφιοι προύχοντες θα μας αγαπήσουν "απότομα και ελικρινά", να τους θυμίσουμε και αυτό το θέμα. It's now or never (στην πραγματικότητα το never ισούται με μια πενταετία). Απλά κάντε ένα πρόχειρο υπολογισμό πόσους καινούργιους κάδους, και όχι επισκευασμένους, θα είχαμε αν δεν κατασκεύαζαν τον καταπληκτικό, τον εξαίσιο, τον αριστουργηματικό δρόμος ήπιας κυκλοφορίας της Κύπρου και δαπανούσαν τα χρήματα για την καθαριότητα! Τί λέω όμως;;; Η λόξα και ο κάλλος δεν χτίζονται με κάδους! Τί χαζός που είμαι!!!