Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου!

Ξεκίνησε ο προεκλογικός τζερτζελές και (αν)επίσημα με τους ενδιαφερόμενους να ψάχνονται για το πως θα κερδίσουν την υποστήριξη των συγχωριανών μας. Είναι η περίοδος που όλοι τους μας αγαπούν, μας κερνούν καφέδες και στέκονται δίπλα μας για ότι τους χρειαστούμε! 

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι στο παιχνίδι μπήκαν και τα ηλεκτρονικά μέσα του χωριού μας που "αμερόληπτα" ενημερώνουν τον κόσμο για τις προεκλογικές κινήσεις των μνηστήρων της καρέκλας της Περικλέους. Δεν θα με ενοχλούσε κάτι τέτοιο αν η ενημέρωση αφορούσε στο τί καλό ετοιμάζουν οι υποψήφιοι για εμάς και όχι ποιός είναι το μεγαλύτερο λαμόγιο, ο καλύτερος κολοτούμπας ή το υποτακτικότερο γιουσουφάκι. Δεν με ενδιαφέρουν αυτά. Ακόμα και αν κάνει τριπλό τόλουπ στην Μεσογείων ή κολλάνε πάνω του οι μύγες από την γλίτσα, δεν με ενδιαφέρει. Αν είναι εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις του και μπορεί να προσφέρει κάτι ουσιαστικό και σημαντικό χωρίς να καταστρέψει τον Δήμο θα ήθελα να το ξέρω. Αλλά αυτό θα ήθελα να ξέρω και όχι ποιές είναι οι σχέσεις του με τα υπόλοιπα κομματόπαιδα του χωριού. Δεν με απασχολεί με ποιόν μιλάει, με ποιόν έχει τσακωθεί και αν συναντήθηκαν στον δρόμο και δεν μίλησαν. Αυτά είναι θέματα που αφορούν τις θείες της γειτονιάς τα ζεστά μεσημέρια του Αυγούστου.

Για αυτό καλά θα κάνουν όλοι αυτοί που θέλουν να τους ψηφίσουμε, να παλέψουν να μας πείσουν ότι είναι οι καλύτεροι και όχι ότι οι άλλοι είναι χειρότεροι. Δεν με ενδιαφέρει να ψηφίσω τον λιγότερο φελλό αλλά αυτόν που θα με πείσει ότι αξίζει να τον φάω στη μάπα για μια πενταετία επειδή θα κάνει τη ζωή του χωριού τουλάχιστον λίγο καλύτερη από πριν.

Να μου το θυμηθείτε ότι α) όλοι θα παλέψουν να "θάψουν" τους αντιπάλους τους ξεχνώντας να μας πουν γιατί να τους ψηφίσουμε, β) οι υποψήφιοι θα είναι ότι να'ναι, οι βλαχοδήμαρχοι των cafe του χωριού μας και γ) κάθε λίγο και λιγάκι, εκεί που θα πίνουμε καφέ  θα σκάνε οι υποψήφιοι, χαλαροί και άνετοι, για να "ακούσουν τα προβλήματα μας" κερνώντας καφέδες.

Ακόμα και αν όλη η φάση εξελιχθεί σε φιάσκο (που δεν το εύχομαι, ειλικρινά) τουλάχιστον θα έχουμε γελάσει πολύ με τα υποψήφια μπουμπούκια!