Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Κοιτάξτε λίγο γύρω σας!


Γκρινιάζω συνέχεια για τα μπουμπούκια που κάθε φορά παλεύουν για την ψήφο μας στο αγώνα για την καρέκλα της οδού Περικλέους αλλά πρέπει και να προτείνω κάτι. Ε, λοιπόν θα κάνω και εγώ την πρόταση μου και ας πέσει κάτω, σαν την καλημέρα ένα πράγμα!

Έχω λοιπόν να προτείνω σε όλους αυτούς που προετοιμάζονται για να μας φορτώσουν με φούμαρα και λόγια, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο Χολαργός μπορεί να γίνει heaven on earth να ανοίξουν τα μάτια τους και να τεντώσουν τα αυτιά τους και να κοιτάξουν λίγο γύρω τους. Υπάρχουν πολλοί συγχωριανοί μας που δεν είναι κομματόσκυλα, τύποι οι οποίοι και μπορούν και θέλουν να προσφέρουν στα κοινά του χωριού μας υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα κρέμονται από τα παπάκια κανενός, η γνώμη τους θα ακούγεται και κανένας μπάρμπας που η μόνη γνώση που διαθέτει είναι η Κυριακάτικη εφημερίδα θα παίρνει αποφάσεις τύπου "αποφασίζουμε και διατάζουμε"!

Το μόνο που χρειάζεται είναι να γίνει ένα άνοιγμα από τους επικεφαλείς των σχηματισμών προς του δημότες όπου θα τους καλεί να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την συμμετοχή τους σε κάποιο από τα ψηφοδέλτια. Η πρόσκληση θα απαιτεί βιογραφικό σημείωμα και cover letter όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος θα αναφέρει το τί μπορεί να προσφέρει και γιατί αποφάσισε να εμπλακεί με τα κοινά. Τόσο απλά και ηλεκτρονικά. Κατόπιν αντικειμενικής (αν μπορεί να γίνει κατι τέτοιο) και συλλογικής (αντίθετα με το τρόπο που λειτουργεί το χωριό μας χρόνια τώρα) αξιολόγησης, θα γίνονται δεκτοί οι πλέον κατάλληλοι για να συμπληρώσουν το εκάστοτε ψηφοδέλτιο.

Εδώ όμως έρχεται το δύσκολο κομμάτι. Ποιός από όλους τους υποψήφιους προύχοντες θα "δεχτεί" να εμπλουτίσει το ψηφοδέλτιο του με μη υποτακτικά κομματοσκυλάκια που δεν έχουν κολλήσει αφίσες, δεν έχουν γλύψει, δεν έχουν παραστεί ως γλάστρες σε κομματοσυγκεντρώσεις, ε; Αν το κάνει, όλα τα πιστά γιουσουφάκια θα επαναστατήσουν υπενθυμίζοντας στον επαναστάτη υποψήφιο προύχοντα το τι έχουν κάνει για αυτόν ... και κάπου εκεί θα επανέλθουμε στην παλιά γνωστή συνταγή. Είναι δυνατόν να μαθαίνουμε ότι αυτές τις ημέρες οργανώνονται οι σχηματισμοί και να μην βλέπουμε κανέναν από όλους αυτούς να απευθύνει πρόκληση σε άξιους συγχωριανούς μας να συμμετέχουν στην προσπάθεια του; 

Και αφού έκανα την πρόταση μου και πίστεψα, λέμε τώρα, ότι μπορεί να τη λάβει κάποιος σοβαρά υπόψιν του, ας επανέλθω στην γκρίνια. Μία από τα ίδια θα είναι και αυτή η προεκλογική περίοδος, τουλάχιστον θα πιούμε κανένα καφέ τσάμπα και θα γελάσουμε με όλα αυτά τα υποψήφια γιουσουφάκια που δεν ξέρουν να μιλήσουν αλλά ξέρουν πολύ καλά να κολάνε αφίσες και να γυαλίζουν παπούτσια!