Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Πάρτε ένα μάθημα από τους νέους!


"Πάρε ένα μάθημα από τους νέους"! Είναι μια μεγάλη ατάκα που άκουσα να λέει μια γιαγιά στον γιό της. Γυρνώντας με τον μετρό σπίτι μου άκουσα την παραπάνω ατάκα από μια μεγάλη κυρία θέλοντας να ηρεμήσει τον γιό της που, μάλλον, δεν περνούσε την καλύτερη του φάση. Κάθησα και άκουσα λίγο από την κουβέντα τους και κατάλαβα πόσο δίκιο είχε αυτή τη κυρία.

Η ουσία της κουβέντας της αφορούσε στο πόσο εύκολο είναι για τους νέους να περάσουν καλά όσο λίγα και αν έχουν. Πάρτε παράδειγμα από τους νέους του χωριού μας που ενώ ζουν την εφηβική και μετεφηβική τους ζωή μέσα στην κρίση βρίσκουν τον τρόπο να περάσουν καλά. Αρκεί μια βόλτα από το ηρώον της οδού Περικλέους, την ομπρέλα στο πάρκο Παπάγου, τα παγκάκια του δρόμου που οδηγεί στον Υμηττό για να καταλάβεις ότι δεν χρειάζονται κυριλέ μαγαζιά, παραλιακή, μπουζούκια και μεταφορικό για να περάσεις καλά. Καλή παρέα, ρεφενέ προμήθειες από το περίπτερο και ένα καθαρό παγκάκι, πεζούλι, πεζοδρόμιο είναι αρκετά για να περάσεις καλά χωρίς να ξοδευτείς και να πήξεις μέσα σε ένα μπαράκι αφού έχεις κολλήσει για κάμποση ώρα στην κίνηση. 

Την επόμενη φορά που θα αποφασίσεις να καθήσεις μέσα γιατί τα οικονομικά σου δεν σου επιτρέπουν την έξοδο που έχεις συνηθίσει, σκέψου ότι υπάρχουν και οικονομικότερες εναλλακτικές που οι νέοι έχουν εδώ και πολύ καιρό υιοθετήσει και περνάνε μια χαρά!