Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Νεράντζια are here, νεράντζια are there, νεράντζια are everywhere!


Γύρισα από ολιγοήμερες διακοπές και κατάλαβα γρήγορα ότι γύρισα στον Χολαργό όπου η δημοτική καθαριότητα είναι εξωτικό φυτό του αμαζονίου! Η δημοτική αρχή που "δεν είναι δύο ταχυτήτων" φροντίζει για την άρτια και πλήρη καθαριότητα των δρόμων.  Με αυτό τον τρόπο επιδιώκει να δικαιολογήσει τα υψηλά δημοτικά τέλη έτσι ώστε ο δημότης να αντιλαμβάνεται την έννοια της ανταποδοτικότητας των χρημάτων που υποχρεώνεται να καταβάλει στη δημοτικη αρχή! 


Η παραπάνω παράγραφος θα ήταν αλήθεια αν μιλούσαμε για έναν άλλο δήμο ή αν ήμασταν πιωμένοι όταν κυκλοφορούμε στους δρόμους του Χολαργού. Τα νεράντζια έχουν πέσει και συνεχίζουν να πέφτουν στα πεζοδρόμια και κανένας δεν φροντίζει να τα απομακρύνει. Γιατί αυτό δεν συνέβαινε τις προηγούμενες χρονιές? Γιατί αυτό παρουσιάζεται "ελαφρώς" πιο έντονο στον Χολαργό? Στο γήπεδο του τένις στη Βεντούρη τα νεράντζια λειτουργούν ως γραμμές και ball boys μέσα στο γήπεδο ή απλά δίνουν την ψευδαίσθηση ότι υπάρχουν πολλά μπαλάκια! Τα πεζοδρόμια είναι γεμάτα και αντί να περιορίζεται το φαινόμενο τα νεράντζια συνεχίζουν να πέφτουν (τί κάνει η βαρύτητα!) δίνοντας στα πεζοδρόμια μας το πορτοκαλί χρώμα του Κυκλαδίτικου ηλιοβασιλέματος (με μια ελαφριά μυρωδιά). Τελικά η δημοτική αρχή μας σκέφτεται και θέλει να μας δώσει την ψευδαίσθηση των διακοπών στις παραλίες του Αιγαίου. Μήπως είμαι αχάριστος και υπερβολικός???



Η κατάσταση είναι απαράδεκτη και ο απροβλήματιστος και ακριβοδίκαιος Σολομώντας ή αλλιώς δήμαρχος "όλων" μας φαίνεται να βρίσκεται στον κόσμο της σοκοφρέτας! Χαρακτηριστική είναι η απάντηση που έδωσε στην ερώτηση μιας δημοτικής συμβούλου η οποία παρουσιάζεται στο video του myxolargos.gr. Τί πίνει αυτός ο άνθρωπος? Τί κατεβάζει ο Υμηττός και εισπνέει ο δημοτικός μας άρχοντας?