Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Θέλεις σπίτι στο Χολαργό μέσα στο πράσινο? Ρώτα στον Άνω Χολαργό πως γίνεται!


Τελικά σπίτι στο βουνό υπάρχει και στο Χολαργό. Και δεν είναι μόνο ένα αλλά μερικά ακίνητα σε ένα και μόνο ένα οικοδομικό τετράγωνο στον Άνω Χολαργό. Αρχιτέκτονας δεν είμαι ούτε πολεοδόμος αλλά νομίζω ότι από τις φωτογραφίες πάνω και κάτω μπορώ να καταλάβω ότι κάποιος/οι κάποτε ήξεραν τον σωστό άνθρωπο στην σωστή θέση και κατάφεραν να τον "πείσουν" για να εκδωθούν οι άδειες και να οικοδομηθεί το δάσος.


Που είναι οι περιβόητες εξαγγελίες για κατεδάφιση ακινήτων σε δασικές εκτάσεις; Μπορεί αυτά τα ακίνητα να βρίσκονται εκεί αρκετά χρόνια αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει έρευνα για το πως εκδώθηκαν οι οικοδομικές άδειες ώστε η έκταση να χαρακτηριστεί Ο.Τ. Εδώ για το Βατοπέδι έφτασαν να τσακώνονται πάνω από χρυσόβουλα αιώνων για να βρούν τις λαμογιές που είχαν γίνει σε μερικές δεκαετίες θα κολλήσουν;!Ακόμα και αν το εν λόγω Ο.Τ. έχει μπει εντός σχεδίου με μαγικά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει έλεγχος και αν βρεθει, αν λέμε, παρατυπία (καναδυό το πολύ) να υπάρξει ανάκληση αδειών και ότι άλλο προβλέπεται (εκτός από τέλος διατήρησης αυθαιρέτου φυσικά). Αν αποδειχθεί "πλάγια" αδειοδότηση να ξεκινήσουν οι διαδικασίες πλήρους επαναπρασινοποίησης του τετραγώνου. Και ας τα βρουν οι τωρινοί ιδιοκτήτες με τους αρχικούς πωλητές των "οικοπέδων"/ακινήτων.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι μετά τη ενοποίηση, λέμε τώρα, των δύο Δήμων δεν βλέπω να γίνονται και πολλά για το δασικό Ο.Τ. καθώς στου Παπάγου αν δεν είχε φτιαχτεί η Αττική Οδός τα σπίτια θα είχαν φτάσει στις κεραίες!

Εντάξει μωρέ, τί έκαναν και τα παιδιά εκεί; Επειδή έχτισαν λίγο πιο πάνω στο βουνό από όλο τον υπόλοιπο Χολαργό; Επειδή έχτισαν από την απέναντι πλευρά του δρόμου που υπάρχουν μόνο δέντρα, γήπεδα, δασικά μονοπάτια και ένας Δημόκριτος; Τί δηλαδή; Ο κ. Δημόκριτος είναι πιο μάγκας από τα παιδιά εκεί;

"Where there's a will, there's a way" όπως λένε οι φίλοι μας οι αγγλάρες και εφαρμόζουν οι φίλοι μας εκεί ψηλά στον Υμηττό!