Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Καφές - μήπως να το κοιτάξετε λίγο?


Νομίζω ότι όλοι, λίγο πολύ, έχουμε στριμωχτεί με την κρίση αλλά η απόλαυση μιας βόλτας με παρέα για καφέ δύσκολα κόβεται. Έλα όμως που μπορούν εύκολα να αλλάξουν τα στέκια. Αυτό το λέω γιατί είμαι από αυτούς που τους αρέσει να αράζουν στα καφέ της γειτονιάς, ακόμα και να προσκαλούν κόσμο από άλλες περιοχές για καφέ στα δικά μας πέριξ. Αλλά για πόσο ακόμα; 


Ο καφές και τα λοιπά ροφήματα/ποτά/μπύρες στα καφέ του χωριού μας δεν είναι και πολύ φθηνά δεδομένων των συνθηκών. Αναγνωρίζω ότι έχουν γίνει κάποιες κινήσεις αλλά είναι από λίγους και δεν είναι και ανάλογες των συνθηκών. Δεν μπορεί να πληρώνεις τον καφέ (σχεδόν κανένα καφέ) πάνω από €3 (και πολλά λέω) ακόμα και αν πρόκειται για κατάστημα με υψηλό πάγιο κόστος. Καλύτερα να περιορίζεται το κέρδος αλλά η εταιρεία να τζιράρει παρά να μην υπάρχει τζίρος άρα ούτε και κέρδος. Τους τελευταίους μήνες έχει πιάσει το νόημα το Χαλανδρι και ελαφρώς η Αγία Παρασκευή και βρίσκεις όλο και περισσότερα καφέ με λογικές τιμές.

Μήπως οι καφετεριοκράτορες του χωριού μας θα έπρεπε να επαναπροσδιορίσουν την τιμολογιακή τους πολιτική γιατί δεν θα αργήσει να έρθει η ώρα που ο κόσμος θα γυρίσει την πλάτη στα καφέ του χωριού μας; Τουλάχιστον ένα πράγμα που λειτουργεί σε ικανοποιητικό βαθμό είναι η έκδοση αποδείξεων. Αυτό πρέπει να το αναγνωρίσω.

Άντε και εις κατώτερα (τιμολογιακά) για να σώσουμε την κατάσταση όλοι μαζί!