Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Κέντρο δια βίου μάθησης στο χωριό μας - γίνεται ή το χάσαμε και αυτό;



Δημοσιεύτηκε ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους Δήμους της Επικράτειας για τη δημιουργία κέντρων δια βίου μάθησης. Δύο είναι οι βασικές προϋποθέσεις α) ο δήμος να έχει υπογράψει Σύμφωνο Συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και β) να εχει τη διάθεση να ασχοληθεί!



Ελπίζω αφενός τα τζιμάνια της δημοτικής αρχής να έχουν υπογράψει το εν λόγω Σύμφωνο (ή αν όχι και μπορούν να το υπογράψουν χθες!) και αφετέρου να σταματήσουν επιτέλους να ασχολούνται με το πεζοδρόμιο του στρατηγού και τη ζαρντινιέρα της κας αποστράτου και να ασχοληθούν με τα του Δήμου. Είναι ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τον κόσμο ειδικά αυτή την περίοδο που διανύουμε.

Σύμφωνα με τα οικονομικά της εργασίας και την επιστήμη της συμβουλευτικής στο τομέα της σταδιοδρομίας, όταν κάποιος είναι άνεργος ή βρίσκεται σε μια εργασία που δεν τον γεμίζει και επιθυμεί την αλλαγή της, το πρώτο που έχει να κάνει είναι να εμπλουτίσει τις γνώσεις του και το CV του. Τα κέντρα δια βίου μάθησης δίνουν τέτοιες ευκαιρίες.

Ελπίζω η δημοτική αρχή να βγει από τα "ιδαίτερα" γραφεία της και να κάνει κάτι σχετικά γιατί από ότι αντιλαμβάνομαι δεν θα έχει και ιδιαίτερα μεγάλο έργο να παρουσιάσει στους επόμενους απολογισμούς. Όχι ότι στους προηγούμενους έκανε κάτι σημαντικό, αναμασήματα, ευχολόγια και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε! Κάτσε να δεις πως το λένε στο χωριό μου ... π@π@ρολογίες! Όταν όμως η αδιαφορία κάποιου επηρεάζει αρνητικά κάποιους άλλους, η π@π@ρολογία σταματάει να είναι αστεία!