Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Κέντρο δια βίου μάθησης στο χωριό μας - γίνεται ή το χάσαμε και αυτό; (part 2)


Βγήκε πριν μερικές μέρες η λίστα των δήμων που έχουν αριθμό πρωτοκόλλου (άρα έχουν υπογράψει) της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Δήμων για την ίδρυση κέντρων δια βίου μάθησης και...ω περίεργο, δεν μπορεί, κάποιος λάθος θα έχει γίνει...ο δήμος μας δεν είναι στη λίστα!
 

Δείτε τη λίστα στο παραπάνω link για να καταλάβετε ότι κάποιοι μικροί και απομακρυσμένοι δήμοι είναι απλά πιο δραστήριοι από το δικό μας δήμο. Ήταν φυσικό άλλωστε, με τόσες απευθείας αναθέσεις που να θυμούνται ποια είναι η διαδικασία επικοινωνίας με τη ΓΓΔΒΜ, πόσω μάλλον να αναπτύξουν αμφίδρομη, προοδευτική επικοινωνία για να υπογραφεί το εν λόγω σύμφωνο.

Τελικά η κατάσταση ξεφεύγει από αστεία. Αντί να ασχοληθούν λίγο με την εκπαίδευση (όχι ότι θα κάνουν πολλά, είναι και επιδοτούμενη δραστηριότητα), ειδικά τώρα που ο κόσμος δεν έχει δουλειά και προσπαθεί να εμπλουτίσει τις δεξιότητες του με οτιδήποτε του βελτιώσει το CV, ασχολούμαστε με το να στείλουμε για 100η φορά σε ένα χρόνο το ίδιο όχημα στον ίδιο μάστορα (εννοείται με απευθείας ανάθεση) ο οποίος κάνει τόσο κάλή δουλειά που του το ξαναπάμε άλλες 10 φορές τον μήνα για να το θαυμάσει!
 
Το θέμα είναι ότι είναι ελάχιστοι αυτοί που μιλάνε...ενώ ακόμα και η συμπολίτευση θα έπρεπε να έχει ξενερώσει. Δεν θέλω να πιστέψω ότι δεν υπάρχει κάποιος εκεί που να ενδιαφέρεται πραγματικά για το χωριό μας. Η φάση στο δήμο (και αυτό αφορά την συντριπτική πλειονότητα των αιρετών μας) μου θυμίζει χωριό του '50 (μερικοί από αυτούς κουβαλάνε τέτοιες μνήμες) όπου ο καθένας ήθελε να εκλεγεί για να κάνει βόλτες στην πλατεία του χωριού και οι άλλοι να λένε..."ο κοινοτάρχης", "ο προϊστάμενος", "ο γραμματιζούμενος" και αυτός να κάνει το παγώνι (και τίποτα άλλο!).